tiistai 30. marraskuuta 2010

Mineraalipigmentti on hyvä, mineraalirasva on paha

Asiakkaat ovat varmaan ihan ymmällään, kun kosmetiikan ympärillä käydyssä keskustelussa tulee mineraalit esille ja välillä moititaan ja välillä kehutaan. Kysymys on kahdesta eri raaka-aineesta.

Meikkimaailman on mullistanut täysin uusi raaka-aine, mineraalipigmentit. Mineraalipigmentit on luonnon mineraaleista saatuja väriaineita. Aikaisemmin meikeissä käytettiin synteettistä pigmenttiä, joka oli huonommin siedettyä ja heikompi ominaisuuksiltaan. Synteettinen pigmentti on muodoltaan pyöreää ja se ei läpäise valoa. Kun näitä pyöreitä valoa läpäisemättömiä pigmenttipallosia on iholla päällekäin esim. meikkivoiteessa, kerros on paksu ja epäluonnollisen näköinen.

Mineraalipigmentti on taas litteä, levymäinen ja läpäisee valon. Näin meikkivoiteesta saadaan paljon kevyempi ja luonnollisempi. Kun pigmentti läpäisee valoa, se sopeutuu paremmin ihon omaan väriin ja näin ei jää ikäviä rajoja meikkivoiteesta. Mineraalipigmentit on myös tehty ihoa varten kun taas synteettinen pigmentti on samaa, käyttää sitä Tikkurilan maalit vai meikkisarjat.

Meillä on myynnissä Youngblood-mineraalimeikkisarja joka on ehdottomaasti parhaita meikkituotteta, mitä olen koskaan myynnyt. Siinä oleva jauhemainen meikkivoide Mineral Foundation on meidän eniten myydyin meikkituote ja siitä on varoitettava, että siihen jää koukkuun. Kun sitä kerran aloittaa käyttämään, mikään muu ei enään kelpaa.

Sitten tämä mineraalirasva. Se on mineraaliöljystä eli ihan maaöljystä puhdistettu rasva, joka ei liukene veteen. Kaikki kosmetiikka, voiteet ja puhdistusaineet sisälsi mineraalirasvoja ennen kuin markkinoille tuli n. 10 vuotta sitten Dermalogica ja nyt muutama muukin ihonhoitosarja. Edelleen kuitenkin 90 % kosmetiikasta on tehty mineraaliöljyihin.

Aina on tiedostettu mineraalirasvojen ongelma eli ne tukkivat ihoa, mutta aikaisemmin ei osattu tehdä voidepohjaa ilman niitä. Tarvitaan aina alkoholipitoinen kasvovesi, että tuotteet saadaan pois iholta ja tämä taas kuivattaa ihoa. Kasvisöljyihin perustuva kosmetiikka on kalliimpaa, koska jäteöljy on tunnetusti halpa materiaali. Toisaalta taas kasvisöljyt levittyvät paremmin ja koska raaka-aineissa on enemmän vaikutusta pienempi määrä riittää. Suosittelen kuitenkin ehdottomasti, että ei käytetä mineraalirasvoja ihonhoidossa. Useimmiten ne on merkitty sisällysluetteloon nimillä mineraloils tai liquid parafin. Kasvisöljypitoisella kosmetiikalla saadaan paljon enemmän vaikutusta varsinkin rasvoittuvalle iholle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti