keskiviikko 8. joulukuuta 2010

Älä pese ihoasi kipeäksi

Yksi selvästi yhteinen piirre suomalaisten ihonhoidossa on liiallinen hygienia. Jo 80-luvulla ihotautilääkäreiden luennoilla varoitettiin pesemästä ihoaan kipeäksi. Varsinkin talvella törmäämme usein asiakkaisiin jotka ovat huolissaan kutisevasta ihostaan.
Meidän talvi-ilma on niin kuivattava, että vähääkään ohuempi, ja  kuivempi iho ei kestä päivittäistä suihkutusta saati sitten jotain suihkusaippuaa, ja harjaa. Ihon luonnollinen suoja hajoaa, ja iho on altis erilaisille ihottumille, ja herkistymisille, ja osoittaa sen kutinana, ja kirvelynä. Kutina on se tunne, minkä pitäisi herättää ihon omistaja tekemään jotain toisin.Jos ei tee jotain todella hikoiluttavaa työtä, tai harrasta hikiliikuntaa niin päivittäinen suihkussa käynti on talvella liikaa. Eräs vanha ja kokenut ihotautilääkäri opasti, että riittää, kun ihminen pesee itsensä kunnolla kaksi kertaa viikossa, ja muulloin vain paikoitellen. Kokemukseni kautta olen aivan samaa mieltä. Kuitenkin monen kohdalla on niin ettei pääse edes päivän alkuun, jos ei pääse kunnolla pesulle. Silloin on ehdottomasti muistettava rasvata iho jälkeenpäin. On kuitenkin yllättävän vaikeaa uskoa, että rasvaaminen talvella on välttämätöntä ihon terveyden kannalta.Usein kun asiakkaalle annan tämän neuvon, sitä yritetään jotenkin kiertää esimerkiksi ehdottamalla syödä lusikallinen oliiviöljyä päivässä. Saahan tuon lusikallisen syödä, jos niin haluaa, mutta ihon kutinaan, ja kuivumiseen se ei vaikuta. Eikä vaikuta seuraavakaan ehdotus, eli juoda enemmän vettä. Kyllä se, vaan niin on, että paras mahdollinen konsti on ottaa rasvapurkki kauniiseen käteen, ja alkaa voidella itseään aina suihkun jälkeen.
Minä tietysti suosittelen tarkoitukseen Dermalogican Body hydrating creamea (470 ml 79 €), joka on Dermalogican tuotteista saanut eniten palkintoja. Se on monen asiakkaan suosikki koska se imeytyy niin hyvin ettei toimitukseen mene paljoa aikaa. Kuitenkin on niin, että Dermalogican suomalaisen tilaston mukaan yhtä vartalovoidetta kohti myydään noin 15 kasvovoidetta. Vartalon hoidossa suomalaiset naiset ovat Euroopan tilastojen jälkijunassa.

1 kommentti:

  1. Nykyhygienia-aikoina ei kenelle tahansa kehtaa kertoa käyvänsä suihkussa vain kaksi kertaa viikossa, kun monilla taajuus on aamuin illoin! Paikoitellen peseydyn kyllä minäkin päivittäin. :-)

    VastaaPoista