keskiviikko 15. joulukuuta 2010

Suomalainen iho

Eräs kosmetiikka sarja on mainoksillaan iskostanut kuluttajille käsityksen, että on olemassa suomalainen iho. Näinhän ei todellakaan ole. Miten sen enempää iho kuin, maksa tai vatsalaukku tunnistaisi kansallisuutta? Iho on perusolemukseltaan aina samanlainen, se koostuu useasta kerroksesta, ja solut uudistuu, ja hilseilee pois määrätyssä järjestyksessä.
Mainos kikkana se on ollut erinomainen. Usein uusi asiakas kysyy tuotteistamme sopiiko se suomalaiselle iholle.
Sillä tavoin asiassa on jotain perää , että ilmasto tekee suomalaisille erilaisia tarpeita hoitotuotteille, kuin muille eurooppalaisille. Ihon väri meillä myös on täysin erilainen, kuin muilla Euroopan kansoilla. Ihon väri on sitä suomalaista perimää, mutta se ei määritä ihotyyppiä. Usein ajatellaan, että kun meillä on vaalea iho se on jotenkin herkempi kuin tummempi iho. Ainostaan auringon valon suhteen on näin. Suomalaisten vaalea iho palaa herkästi, mutta mitään herkkyyksiä, tai allergioita meillä ei ole sen enempää kuin tummempi ihoisillakaan. Meikkiväreissä vaaleampi ihomme luo määrätyt vaatimukset esimerkiksi monella kosmetiikka sarjalla ei löydy tarpeeksi vaaleaa meikkivoidetta.
Suomen ilmaston takia kosmetiikka myyjän, ja kosmetologin pitää olla valppaana, koska joku voide mikä on ihana leudossa ilmastossa on aivan liian ohut Suomen pakkasessa. Kosmetologin pitää käyttää järkeään ja soveltaa hoitotuotteet niin, että ne sopii myös meillä.
Meidän kauneushoitolassa asiakas saa aina varmasti sopivat ihonhoitotuotteet ja kasvohoidot, koska sovellamme aina tuotteet meidän ilmastoon sopiviksi, emmekä tee, vaan niin kuin purkkien kyljessä sanotaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti