lauantai 19. helmikuuta 2011

Kissat parantavat yrityksen liikevaihtoa

Luit aivan oikein. Olen sitä mieltä, että ainakin minun firmani liikevaihto on parempi kissojen vuoksi. Perustelen asian sillä, että jos yrittäjä voi hyvin niin yrityskin voi hyvin. Lemmikkieläin parantaa tutkimustenkin mukaan perheen elämänlaatua ja poistaa stressiä.

Stressi on mielestäni yksi suurin ongelma yrittäjän terveydentilassa. Yrittäjyys vaatii erittäin vahvaa paineen sieto-.  kykyä ja joustavuutta. Myös fyysinen terveys joutuu koitokseen, koska harvoin pienyrittäjä selviää normaalilla 40 tunnin työviikolla.Omalla kohdallani on tietysti pitkä kokemus parantanut stressin sietoa, ei oikein mikään enää erityisesti hätkäytä.

Ehdottomasti tehokkainta stressin laukasemista on rauhallinen koti-ilta. Istua vaikka lueskelemassa kisulit sylissä, siitä ei voi paljon liikkua, kun kolme lämmintä karvakasaa nukkuu umpiunessa sylissä. Se on niin rauhoittavaa ja rentouttavaa, että itselläkin alkaa silmät lumpsua. Tästäkin on olemassa tutkimuksia joissa kerrotaan, että sydämen toimintaa rauhoittaa kissan tai koiran sylissä pito. Uskon myös, että kaikki harrastukset mistä ihminen pitää, ovat tärkeitä laukaisemaan stressiä.

Tietysti on myös se näkökanta. että jos ei tykkää kissoista ne ei rentouta ja tuo mielihyvää, mutta minusta se on suuri menetys.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti