sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

Haudasta nostettu yrittäjä

Taas on se aika, että politiikot tekevät vaalipropagandaa oikein tosissaan. Mihinkään puheeseen ei ole uskomista. Huvittuneena seuraan kommentteja jotka liittyvät yrittäjyyteen.

Olen niin kauan ollut yrittäjänä, ja seurannut aktiivisesti politiikkaa, että muistan hyvin miten 80-luvulla puhuttiin yrittäjyydestä. Kun olin ensimmäistä kertaa Hämeenlinnan Seudun Yrittäjänaisten puheenjohtajana, niin yrittäjyyttä koskevat puheet eivät kovinkaan positiivisia olleet. Politiikot, varsinkin vaalien aikaan, ottivat hyvin varovaista kantaa yrittäjyyteen, ja todella harva uskalsi sanoa olevansa mitään sukuakaan kenellekään yrittäjälle.

Aika kuitenkin muuttuu. Nykyään on hauskaa kuunnella, kun kaikki kansanedustajat ovat niin yrittäjä ystävällisiä. Suurin osa on itse yrittäjä, tai yrittäjän lähisukulainen, ainakin omien puheidensa mukaan. Ja jos elävien kirjoista ei löydy yrittäjää, niin se kaivetaan vaikka haudasta. Varmaan on sukukirjaa luettu suurennuslasin kanssa, että on löydetty sopiva sukulaisuus yrittäjän kanssa. Falskilta kuulostava muutos, ylenpalttinen kehuminenkaan ei kuulosta aidolta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti