maanantai 28. maaliskuuta 2011

Kissan päiviä osa 3

Palaan vielä tähän eläin ja lähinnä kissa aiheeseen. Yleisön osastoilla käydään keskustelua kissan hinnasta. Joku oli harmistunut, kun toisessa löytöeläin kodissa kissa maksoi 100 €, ja toisessa 50 €. Kirjoittaja oli pitänyt 100 euroa kissasta rahastuksena.

Jos 50 € on noin tärkeä raha, ainoa vastaus on, ettei pidä missään tapauksessa ottaa kissaa. Mielestäni kissan pitäisi maksaa paljon enemmän kuin 100 €, koska se hillitsisi kissojen heitteille jättöä. Edes vähän ajateltaisiin pystyykö hoitamaan kissaa, kun hinta olisi tarpeeksi korkea. Realiteetti on se, että eläimen pito tulee kalliiksi. Joku on laskenut, että kissa maksaisi noin 1000 € vuodessa, ja koska kissa voi elää yli 20 vuotta, puhutaan 20,000 €.

Raha on kuitenkin se pienin asia kissan hoidossa. Se vaatii jatkuvaa huomioimista, on tiedettävä, että pystyy yli 20 vuotta elämään niin, että kykenee huolehtimaan eläimen tarpeista. On myös pystyttävä laittamaan kissan tarpeet omiensa edelle. Jos kissalle ei löydy hyvää hoitajaa matkan ajaksi, sitten matkat on jätettävä. Jokainen elävä olento on myös omansalainen persoona, niin kissatkin. Kissan persoonalliset ominaisuudet on hyväksyttävä, arasta ja pelokkaasta kissasta ei ehkä koskaan tule sylikissaa.

On paljon suurempaa ystävyyttä kissoja kohtaan jättää ne ottamatta omaan kotiinsa, ellei ole 110% varma pystyvänsä hoitamaan niitä. Parempi on vaan rapsutella kavereiden kissoja, kuin hätäisellä päätöksellä hankkia oma, ja jättää se sitten huonolle hoidolle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti