keskiviikko 6. huhtikuuta 2011

Kleopatran ihonhoito-ohjeet

Niin kauan, kuin on ollut ihmisiä, on ollut erilaisia konsteja hoitaa ja kaunistaa itseään.Ihmisellä on ollut aina tarve olla kaunis, ja miellyttää ulkonäöllään muita. Monet näistä konsteista on ollut ihan järkeenkäypiä, toiset taas aivan järjettömiä ja vaarallisia.

Kleopatran tiedetään kylpeneen aasinmaidossa. Se on ihan oikeasti vaikuttanut ihoon siloittavasti, koska siinä on maitohappoa. Nykyäänhän yksi kosmetiikan parhaista raaka-aineista on hedelmähappoentsyymit, ja maitohappo kuuluu hedelmähappoihin. Maitohappo hajoittaa hellävaraisesti kuollutta solukkoa, eli kuorii ihoa. Se myös jonkin verran kosteuttaa. Aivan varmasti se on pitänyt Kleopatran ihon pehmeämpänä ja sileänpänä.

Kasvoille yksi hoidoista oli käyttää pitkään seisonutta punaviiniä naamiona. Kun punaviini oli ollut useita päiviä huoneenlämmössä hapettumassa ja saostumassa, sitä hierottiin iholle. Tavallaan se oli naamio joka vaikutti hetken, ja sitten pestiin pois. Tässä juju on taas hedelmähapoissa, viinihappo kuuluu myös hedelmähappoihin. Viinihappo toimii ihan kuin maitohappokin, mutta on vaan tehokkaampaa.

Kleopatralla oli ihan fiksut ihonhoitokonstit. Eipä ihme, että hänen kauneutensa maine on kantanut meidän aikaan asti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti