torstai 28. huhtikuuta 2011

Karvojen kiertokulkua

Kauneuden ja muodin maailmassa muotivirtauksilla on selvä kiertokulku, tämän päivän hitti on taas muotia noin 15-20 vuoden kuluttua. Niin on käynyt myös silmäripsien kanssa. Tänäpäivänä tuntuu, että jokaisella on ripsienpidennykset.

Tämä on kolmas kerta työurani aikana, kun ripsistä tulee villitys. Ensimmäinen kerta oli 80-luvun puolivälissä, kun ripsiä pidennettiin, ja silloin puhuttiin kestoripsistä. Systeemi oli aikalailla sama, kuin tämä nykyinenkin. Sitä pidettiin suurena muutoksena, että laitettiin yksittäisiä ripsiä, koska 70-luvulla irtoripset oli nauhamaisia. Kestoripsimuoti kesti noin 1-2 vuotta, ja sitten todettiin se liian työlääksi, ja omia ripsiä kuluttaviksi.

Sitten 90-luvulla tuli ripsipermanentit. Joka kosmetologi väänsi muutamia karvoja rullien päälle, ja ajanvarauskirjat täyttyi. Sekin työ kuitenkin loppui parissa vuodessa, nyt en tiedä ketään joka tekisi ripsipermanenttia. Viime vuonna alkoi näkyä tämä viimeisin villitys eli ripsien pidennys. Veikkaan, että se on ohitse kesällä 2012.

Nyt jo alkaa näkyä ne ongelmat, mitä on aina ripsien kanssa vastaan tullut. Ripsi on niin ohut ja hento, ja niitä on niin vähän, etteivät ne kestä jatkuvaa käsittelyä. Jo useat asiakkaani harmittelevat, kun ripset ovat katkeilleet niin pahasti, ettei pidennykset enää pysy niissä. Tai sitten ne harvenee niin, että muutama pidennys näyttää enää hassulta. Onneksi ripset kasvaa yleensä uudelleen noin 6-12 kuukaudessa.

Itse en ole koskaan lähtenyt tekemään näitä hetken muotijuttuja. Pitää olla todella pikkutarkka ihminen, joka pystyy tekemään siistiä jälkeä näin pienessä näpertelyssä. Itse en siihen pystyisi. Toisaalta en myös pysyisi motivoituneena työhöni, jos päivästä toiseen liimaisin puolen sentin karvan haiventa toiseen haiveneen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti