lauantai 16. huhtikuuta 2011

Plastiikkakirurgia ei ole leikkiä

Olen jo moneen otteeseen kirjoittanut plastiikkakirurgisista leikkauksista, ja vaarallisista kauneudenhoitomenetelmistä. Kuitenkin aina vaan luen uusia juttuja, jotka entistä enemmän järkyttävät minua.

Jostain naistenlehdestä luin jutun niin sanotusta tavallisesti viisikymppisestä avioparista, jotka harrastavat plastiikkakirurgisia leikkauksia. Heistä oli onnellisen näköisiä valokuvia, joissa istui keski-ikäinen pariskunta, jotka vaikuttivat keskimääräistä huonommin hoidetuilta, ja ikäistään vanhemmilta. Hiukset oli leikkaamatta ja ihot huonossa kunnossa. Varsinkin mies oli todella punakka ja ahavoitunut. Heille olisi tehnyt todella hyvää kunnon kasvohoito.

He olivat käyneet jo useampaan kerran leikkauksissa. Rouvalle oli laitettu silikonirinnat, poskipäitä ja nenää oli muotoiltu. Herra oli hoidattanut silmänympärykset ja leukaan oli tehty rasvaimu. Kummallekin oli tekstin mukaan laitettu jo usean vuoden ajan botox piikkejä.

En ymmärtänyt heidän elämän asennetta ollenkaan. He eivät vaikuttaneet mitenkään hyvinhoidetuilta tai nuoremmilta, tai hyvinvoivilta. Itse he olivat kuitenkin tyytyväisiä, kun ovat uskaltaneet tehdä näin rohkeita ratkaisuja. Tuntui vähän samalta, kuin joku kehuskelee benji-hypyllä. En koskaan tule ymmärtämään, miksi ihmiset vaarantavat terveytensä, eikä ulkonäkö edes mitenkään kohene.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti