keskiviikko 4. toukokuuta 2011

Kuin sadevedellä pestyt

Vielä työvuosieni alussa, joskus 80-luvulla asiakkaat kertoivat huuhtelevansa hiuksensa tai kasvonsa sadevedellä aina kesäisen sateen jälkeen. Tällaisia neuvoja todella annettiin 1920-30-luvun naisten lehdissä. Ajatuksena oli, että sadevesi on jotenkin pehmeämpää kuin kaivovesi, ja tekee iholle hyvää.

Älkää vaan nykypäivänä erehtykö kokeilemaan samaa. Ei nyt varmaan ihan yhdestä kerrasta hiukset lähde, mutta ei se ainakaan hyvää tee. Tässäkin kohtaa maailma on täysin muuttunut, nykyään meillä sataa likavettä taivaalta.

Tuskin sadevesi ihan puhdasta oli 70-80 vuotta sitten, mutta nyt se sisältää ties mitä myrkkyjä. Liikenne päästöjen tuoma raskasmetallisaaste on jo tutkimuksissa todettu ärsyttävän ihoa. Näitä vaarallisia raskasmetalleja on sadevedessä paljon enemmän. Ja miettikää viime kevään Islannin tuhkapilviä, ja Venäjän metsäpalojen myrkkyjä, kaikki nämä tulee pikkuhiljaa sateen mukana alas.

Vielä en ole sentään kuullut, että sadetta tulisi varoa, niinkuin ilmansaasteita, iho ärsytysten takia. Tosin ei varmaan kaukana ole sekään aika. Kuitenkin näin kesänkin tullen on vaan parempi pitäytyä kraanavedessä sekä hiusten, että ihon hoidossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti