sunnuntai 19. kesäkuuta 2011

Aurinko polttaa

Olen kirjoittanut moneen kertaan auringosta, mutta se tulee mieleen useasti, koska käsittelen auringon vaurioita päivittäin.

Aurinko on ollut parina viimeisenä kesänä todella voimakasta, ja aurinkoisia päiviä on ollut paljon, joten palovammojakin on tullut paljon. Nykyinen voimakas UV-säteily polttaa ihon todella pahasti. Monelle sattuu vahinko vesillä, kun tuuli viilentää, mutta säteilyä tulee monelta suunnalta.

Kun iho on niin pahasti palanut, että suurilla alueilla on vesikelloja, ja henkilö on pahoinvoiva kannattaa turvautua lääkärin apuun. Heti kun palaneen ihon havaitsee pitää siirtyä sisätiloihin, ja välttää täysin aurinko muutaman päivän. Voimakkaassa palovammassa ei enää After sun tuotteet auta,vaan pitää turvautua lääkkeisiin. Yleensä suositellaan kortisonivoidetta, ja Burana poistaa kipua ja turvotusta. Hyvä keino kivun poistoon, on kastella pyyhe jääkylmään veteen ja hautoa sillä ihoa.

Palanut iho tietää kyllä tuskaisia öitä,ja päiviäkin. Kipu kestää yleensä pari, kolme päivää. Jos iholla on paljon vesikelloja, niihin kannattaa käyttää antibioottivoidetta, koska se estää niiden tulehtumista.

Jos palaminen on tapahtunut kasvoille, noin viikon kuluttua voi aloittaa korjaavat kasvohoidot. Vartaloalueille kannattaa käyttää kortisonivoiteen jälkeen todella runsaasti Dermalogican korjaavaa After Sun geeliä, se estää ihon hilseilyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti