lauantai 11. kesäkuuta 2011

Katsaus Pariisin muotiin

Lomallani Pariisissa, yritin seurata naisten pukeutumista, ja näyteikkunoiden valikoimia. Selvemmin erotin omasta mielestäni, että kotelomekot, ja paitamekot olivat tulossa muotiin.

Näyteikkunoissa oli todella paljon, aivan vartalonmyötäisiä, hihattomia kotelomekkoja. Niitä näki jonkin verran jo katukuvassakin, varsinkin iltamenoissa. Ne olivat erittäin tyylikkäitä, ja näyttivät naisellisilta sirojen ranskattarien yllä. Paitapukuja oli myös jo katukuvassa, lähinnä taas arkisena työvaatteena. Yleensä ne oli vahvemmasta denimkankaasta, ja niissä oli paljon tikkauksia ja taskuja. Ihan kivan näköisiä nekin, ja varmaan mukavan rentoja työvaatteena.

Erikoisiakin yhdistelmiä näin, esimerkiksi mielenkiintoinen oli eräs kolmikymppinen rouva. Hänellä oli naisellinen tyllimekko alaosana, ja yläosana raidallinen t-paita, ihan kuin maripaita. Hätkähdyttävä yhdistelmä, mutta jotenkin  elegantti. Näitä mariraitoja, tai merimiesraitoja myös näkyi kotelomekkoina ja t-paitoina.

Yleisin näky oli kaiken ikäisillä naisilla lyhyt mini hame, ja sen kanssa tightsit tai paksut sukkahousut. Yläosassa taas näkyi olevan muotia bolerot, tai ihan lyhyet pikkujakut. Niin sanottuja hihattimia näki myös paljon, hihattomien hellemekkojen päällä. Se olikin ihan pirteä ratkaisu, voisin sitä itsekin käyttää.

Se on myös myönnettävä, että pariisilaisessa katukuvassa näkyi kaunista pukeutumista paljon enemmän kuin meillä Hämeenlinnassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti