perjantai 15. heinäkuuta 2011

Kestopigmentointi Thaimaalaisittain

Pari vuotta sitten olin lomamatkalla Thaimaassa. Hotellissamme oli ainoastaan yksi suomalainen pariskunta, ja pysähdyimme joskus juttelemaan uima-altaalla.

Eräänä päivänä, kun juttelimme en voinut olla tuijottamatta rouvan kulmakarvoja. Koko otsa näytti olevan turvoksissa, ja punainen. Kulmakarvat oli pikimustat viivat, ja ihan eri paria. Rouva alkoi innostuneena kertomaan, ottaneensa pari päivää sitten kestopigmentoinnin kulmiinsa. Hän oli todella tyytyväinen, kun oli löytänyt halvan ja nopean tekijän. Työ oli maksanut muistaakseni 60 €, ja homma tehtiin yhdellä kertaa ja vain tunnissa. Suomessahan työ tehdään kolmessa vaiheessa, ja jos tekijä on tarkka, aikaa menee noin kaksi tuntia kerrallaan. Hintaa työlle Suomessa tulee noin 500 €.

Olin suorastaan järkyttynyt, en edes tiennyt, että näinkin voisi tapahtua. Ilmeisesti työ oli tehty oikealla tatuointi värillä, eikä pigmentointi menetelmällä. Ihon pinta oli rikkoutunut vereslihalle, ja sitten, kun aurinko oli sitä ärsyttänyt niin tulehdus oli valmis. Yritin varovaisesti esittää, että näyttäisi otsaansa lääkärille, jos vaikka tarvittaisiin antibioottikuuri. Hänelle kuitenkin oli sanottu, että kulmakarvojen alue on kipeä, ja särkevä ainakin viikon verran. Eikä hän itse ollut asiasta huolissaan.

Vieläkin mietin minkähänlainen ongelma näistä kulmakarvoista vielä tulikaan. Niitä olisi hyvin vaikea korjata, koska toinen oli todella paljon ylempänä. Tatuointimenetelmällä tehtynä, ne ovat ikuiset. Leventämään niitä pystyisi, mutta miten käy, kun väri näytti olevan pikimusta.

Tässä taas oli hyvä esimerkki, mitä kaikkea voi tapahtua ulkomailla. Kun tekijällä ja asiakkaalla ei ole yhteistä kieltä, niin myös väärinkäsityksiä tulee. Eikä aina kannata ottaa halvinta mahdollista tekijää, jos ei ole mitään tietoa hänen ammattitaidostaan. Uskon, että Thaimaassakin löytyy kunnollisia paikkoja, mutta aina on tulehdus vaara suurempi kuin kotona. Samat bakteerit mitkä on luonnollisia Aasialaisten ihoilla, voi meille aiheuttaa pahan infektion.Toivon todella, että asia tämän rouvan kohdalla kääntyisi parhain päin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti