maanantai 18. heinäkuuta 2011

Oma maa mansikka

Nyt on Toscanan matka tehty ja kesäloma ohitse. Töihin paluu tuntuu ihan mukavalta, kahden viikon loma on jo sen verran pitkä, että pystyy latautumaan uudelleen. Minulla on suuri onni siinä, että pidän työstäni, ja paluu työpaikalle on mieleistä. Paljon on myös kiinni asenteesta, olen itse valinnut elämän tilanteeni ja työni. Yrittäjäksi kun rupeaa, on turha haikailla lyhyitä työpäiviä, ja pitkää kesälomaa.

Kun loma on lyhyt, minulle on aivan välttämätöntä viettää se jossain ulkomailla, poissa arkiympäristöstä. Yrittäjän työssä tarvitsee paljon uusia ideoita, ja paljon luovuutta. Jos väsyy liikaa, ei luovuutta enää ole. Ulkomailla täysin uudet vaikutelmat, saa taas mielikuvituksen ja luovuuden liikkeelle. Katselemalla ympärilleen uudessa paikassa saa paljon idoita, jotka ovat kivoja toteuttaa omassakin firmassa, tai muuten kotioloissa.

Matkalle lähtö on aina tapahtuma jota odottaa, on jo monta mukavaa hetkeä ennen matkaa, ihan pelkässä suunnittelussa. Ilman matkustamista, ei myöskään saisi kokea ihanaa kotiinpaluun hetkeä. Mitä vanhemmaksi tulen, sitä ihanammalta tuntuu palata omaan sänkyyn. Kun on vähän aikaa poissa, osaa taas arvostaa omaa maataan ja kotiaan. Tuntuu rauhoittavalta olla taas maaseudun rauhassa. Kun olen ikäni tottunut asumaan maaseudulla, jossa ei yöllä kuulu kuin metsän äänet, niin kaupunkien jatkuva meteli tuntuu pidemmän päälle kiusalliselta.

Kesäloma on siis tehnyt tehtävänsä. Tunnen iloa työhön paluusta, ja oma kotimaa on se paras makea mansikka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti