torstai 8. syyskuuta 2011

UV-säteily ja ihomuutokset

Nyt, kun aurinkoinen kesä alkaa olla takanapäin, niin kannattaa katsoa ihoaan kriittisesti. Kaikkiin ihon muutoksiin pitää suhtautua vakavasti. Itse katson aina kasvohoidon yhteydessä, onko jotain ihomuutoksia tapahtunut. Säännöllinen kasvohoito on hyvä tapa saada tietoonsa tarpeeksi ajoissa, jos ihossa on jotain, johon tarvitaan lääkärin apua.

Tässä tapauksessa voin vaan puhua oman hoitolani suulla, voihan olla ettei kaikki kosmetologit tarkistele asiakkaansa ihoa näin tarkasti. Valitettavasti myös lyhyemmän koulutuksen saaneiden kosmetologien ammattitaito ei välttämättä riitä siihen. Mutta meidän asiakkaana voit luottaa siihen, että automaattisesti tutkimme ihon, myös ihosyövän huomaamiseksi tarpeeksi ajoissa.

Jos et kuitenkaan käy säännöllisesti kasvohoidossa, niin tarkistele ihoasi itse. Hyvässä valossa, ja suurentavalla peilillä, huomaa, jos joku kohta on erityisesti muuttunut. Paras tunnistustapa on kosketus, jos tunnet, vaikka pesun yhteydessä, jonkun karkean kohdan, tai muuten hiukan kuopallaan olevan kohdan, sitä kannattaa alkaa seurata.

Varsinkin, jos ihossa on joku kohta rikki, tai niin hilseilevän karkea, että välillä tulee jo rupea, niin silloin kannattaa kysyä asiasta lääkäriltä. Jos joku pikkujuttu häiritsee ihossa, niin niistä kannattaa kysyä, vaikka muun asian yhteydessä, jos lääkärillä käy. Koskaan ei ole turhaa olla valppaana oman terveytensä suhteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti