maanantai 3. lokakuuta 2011

Vuokko Rehn on poissa

Sain vasta Yrittäjänaisten juhlassa kuulla, että Keskusliiton entinen puheenjohtaja Vuokko Rehn on kuollut ja hautajaiset oli juuri juhlapäivänämme 1.10-11.

Vuokko oli Mikkelistä ja hän oli todella paljon tukenani, kun minut hyvin nuorena valittiin Yrittäjänaisten Keskusliiton hallitukseen. Perin häneltä Keskusliiton varapuheenjohtajuuden,kun hän lähti kansanedustajaksi 1990-luvun alkuvuosina. Olin yleensä aina Vuokon huonekaverina, kun yövyimme kokouksien takia hotellissa. Hänen kauttaa sain tietoa valtakunnan politiikasta, koska hänen poikansa Olli Rehn oli jo silloin eduskunnassa. Vuokko oli varsinaiselta ammatiltaan englanninopettaja, mutta hän oli jäänyt perheen autokauppaan työhön. Ehkä siksi, kun hän oli tehnyt nuorten kanssa työtä hän osasi neuvoa minuakin monessa kohtaa.

Vuokko Rehnin myötä opin myös ymmärtämään, että oman lapsen menetys on kamalinta mitä ihminen voi kokea. Rehnien tytärhän oli parikymppisenä kuollut auto-onnettomuudessa. Asiasta oli jo useita vuosia aikaa, mutta siltikin se oli Vuokolla aina mielessä. Jälkeenpäin vasta olen myös ymmärtänyt, että ehkä minussa oli jotain samaa, kuin tuossa tyttäressä, tai ainakin olin saman ikäinen. Vuokko suhtautui minuun niin äidillisen lämpimästi, olinhan täysin maalaistyttö, enkä ilman hänen neuvojaan olisi osannut käyttäytyä illallisilla oikein, enkä pukeutua tilanteeseen sopivasti.

Olen myös siitä tyytyväinen, että kun näin hänet viimeksi Yrittäjänaisten Keskusliiton 60-vuotisjuhlassa 2007 kävin kiittämässä häntä menneestä. Olin usein ajatellut, että Vuokko on elämässäni sellainen ihminen jota haluan kiittää ja onneksi siihen tuli tilaisuus. Ja käytin sen tilaisuuden hyväkseni, koska aina ei tule sanoneeksi tarpeeksi hyviä asioita ihmiselle suoraan, vaan harmittelee sitä sitten toisen kuoleman jälkeen. Nyt olisin katunut tosi paljon, ellen olisi esittänyt kiitoksiani silloin, kun siihen vielä oli mahdollisuus.

Lämmin osanotto Olli Rehnille äidin poismenon johdosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti