perjantai 30. joulukuuta 2011

Kahinatunneli

Tietääkö kukaan mikä on kahinatunneli? Jos ei  lähipiirissä tai itsellä ole kissoja eikä kiertele lemmikkieläinkaupoissa katselemassa, niin kahinatunneli on varmaan ihan outo juttu. Nykyään, kun suurinosa kissoista on sisäkissoja, niin niillä pitää olla virikkeitä, etteivät vaan olla möllöttele. Eläinten omistajat ovat myös niin höpsöjä, että niillä voi ostattaa mitä vaan.

Kahinatunneli on noin puolentoistametrin tunneli, halkaisijaltaan kolmisenkymmentäsenttiä. Tunnelissa on pari isoa reikää mistä myös kissa mahtuu sisään, materiaali on yleensä tekoturkista ja välissä on joku materiaali mikä kahisee. Olin jo pitkään katsellut sellaista lelua meidän kissoille, mutta vähän epäilin viitsiikö ne sillä leikkiä. Päätimme kuitenkin mieheni kanssa ostaa karvalapsillemme sellaisen tunnelin joululahjaksi. Lahja oli vallan menestys, jopa fiksu ja rauhallinen Hertta otti sen nukkuma paikakseen. Jösse selvästi tykkäsi tunnelista eniten ja viihtyi sen kanssa koko joulunpyhät. Pojat eivät niinkään juosseet ja leikkineet tunnelissa, vaan Jösse nukkui, kuin jänis siellä, pääpuoli oli tunnelin sisällä ja takajalat roikotti ulkona. Olen tosin aiemminkin huomannut, että Jösse kokee olevansa turvassa, kun pää on peitossa sen ei ole väliä missä takajalat viistää.

Täytyy myöntää, että kahinatunnelin idea on oikein hyvä. Kissat tykkäävät kahisevasta materiaalista, esimerkiksi ne ovat aina tunkemassa muovi-tai paperikasseihin. Myös kaikki pienet ja ahtaat tilat kiinnostaa niitä, ja tietenkin lämpimät paikat ovat hyviä nukkumapaikkoja. Uskon, että tunnelista tulee meidän kissakatraan uusi suosikkimakuupaikka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti