sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Kissapiiat

Kaikilla lemmikkien omistajilla on aina sama huoli matkalle lähtiessä, että mitä tehdä lemmikin huollon kanssa. Meidän kohdalla se on ollut ihanan helppoa, koska asumme paritalossa vanhempieni kanssa ja heidän on helppo hoitaa meidänkin kissoja. Tiedostamme hyvin, että pääsemme ihan poikkeuksellisen helpolla ja tämä ei ole ikuista. Vanhemmilleni tulee ikää lisää ja he eivät ikuisesti jaksa hoitaa meidänkin karvakoplaa. Tosin äitini on vasta seitsemänkymmentä niin vielä hän pitkään jaksaa kissapiikana.

Täällä matkalla olen kyllä ajatellut, että hänellä on aika työntäyteiset päivät, kun hoidettavana on yhdeksän(9)karvakorvaa. Heillä itsellään on kuusi kissaa ja meillä kolme. Aamulla on aika sutina, kun kaikki haluaa ruokaa ja sitten äkkiä ulos. Vessat on tyhjennettävä ja pestävä ja meidän puolella sama juttu. Tosin meidän kissoista ainoastaan Hertta ulkoilee vapaasti ja näin pakkasella ei hänkään. Toisaalta, kun niillä ei kulu energiaa ulkoiluun, niin ne kaipaavat enemmän seuraa. Äitini käykin päivätorkuilla ja lueskelemassa meillä, että kissoilla ei olisi yksinäistä. Isäni on vielä päivät metsätöissä joten hän alkaa kissapiiaksi vasta illalla.

Heidän omat kissansa ovat aika työläitä koska kolme on vielä pentua ja kaksi yli kaksikymppisiä vanhuksia. Ainoastaan Väiski on "normaali" ikäinen eli seitsemän vuotta. Nuo kolme pentua eli pullukkaa on puolivuotiaita ja kovia reuhkaamaan ja leikkimään. Vauhti on melkoista ja siksi he laitetaankin nukkumaan omaan paikkaansa. Kahdeksan aikaan illalla pullukat siirtyy saunaosastolle missä on saunan lisäksi iso kodinhoitohuone ja siellä ne voivat rauhassa leikkiä, vaikka koko yön. Aluksi minä olin kovasti vastaan, että osa porukkaan teljetään pois, mutta ymmärrän, että se on järkevää. Vanhat kissat saavat viettää illan rauhassa ja vanhemmillani on aikaa vaan niiden silittelyyn ja hoivaamiseen. Pullukat itse menee vauhdilla saunalle, kun kello lähenee kahdeksaa eli se on ihan mieleinen paikka.

Siis sellaista on kissapiikojen elämä, kun me nautimme matkailusta. Tosin roolit kääntyy myös päinvastoin ja myönnän, että meille kahdelle on täysi työ huoltaa vanhempieni kattilauma ja omamme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti