keskiviikko 25. tammikuuta 2012

Kulkutauteja

Vanha kansa puhui kulkutaudeista tarkoittaessaan tarttuvia flunssia ja mahatauteja. Nyt on taas se vuodenaika, kun kulkutaudit jyllää ja ihmiset sairastuvat flunssaviruksiin ja noroviruksiin joka aiheuttaa pahaa vatsatautia. Kuuntelin tässä radio-ohjelmaa missä lääkäri kertoi, että nykyään Suomen oloissakin voi odottaa, että vatsatautivirukset tulee vuoden alkupuolella liikkeelle samalla tapaa, kun flunssaviruksetkin. Meille siis tulee entistä suurempi riski sairastua vatsatauteihinkin.

Varmaan asiakkaani ovat huomanneetkin, että kysyn aina hoidon alussa oletko ollut terveenä. Kysyn tätä tietenkin siksikin, että haluan tietää tutun ihmisen hyvinvoinnista, mutta myös siksi, että kaikki vaikuttaa ihoon. Kuume kuivattaa ihon todella nopeasti, pari päivää kuumeessa näkyy kuivalla iholla heti. Siksi haluankin tietää syyn kuivumiseen, on hyvä tietää johtuuko kuivuus väärästä hoidosta vai onko taustalla jotain muuta. Antibiootit vaikuttavat myös ihoon voimakkaasti ja jos asiakas on syönnyt määrätynlaisen antibioottikuurin ja ollut sitten viikon Kanarialla, niin vaikutus on silminnähtävä. Jotkut antibiootit herkistävät auringolle erittäin voimakkaasti ja jos tällaisen lääkityksen kanssa lähtee Suomen talvesta voimakkaaseen aurinkoon, niin iho kärsii todella paljon.
Poskiontelotulehdus vaikuttaa myös ihoon eri tavalla, kun muut tulehdukset. Kun tulehdus jyllää heti kasvojen ihon alapuolella se vaikuttaa yleensä turvottavasti ja pintaverisuonia laajentavasti ihoon. Tähänkin voidaan kasvohoidolla vaikuttaa, jos vaan tiedän asiasta.

Vatsataudit myös kuivattavat ihoa koska paha vatsatauti kuivattaa koko ihmistä. Kova kuume ja ripulin aiheuttama nestehukka on erittäin rankkaa ihollekin. Norovirus aiheuttaa yleensä niin rajun mahataudin ja nestehukan, että se näkyy ihossa monta viikkoa.

Kulkutautien jälkeen kannattaisi varata heti parannuttuaan aika kasvohoitoon, koska kasvohoidolla saadaan nopeiten ihon normalisoitumaan. Kun iho on taudin vaikutuksesta voimakkaasti kuivunut ei omat hoitotuotteet kunnolla vaikututa ennen, kuin kasvohoidon jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti