perjantai 27. tammikuuta 2012

Lomaa ja luovuutta

Voin vaihteeksi kertoa lukijoilleni vähän muun maailman kuulumisia, koska olen muutaman päivän lomalla ja Bremenissä. Lomaaikani ovat lyhyitä ja siksi on mukavaa lähteä kauemmaksi, niin erilaisuus virkistää paremmin. Koen myös, että luovuus lisääntyy ja innostun monista asioista, kun näkee muun maailman touhuja. Bremen tuli valittua siksi, että Ryanair lentää tänne tosi halvalla ja lentomatka kestää alle kaksi tuntia.
Kaupunki vaikuttaa oikein kivalta. Vanha kaupunki Schnoor on tietenkin yhtä persoonallinen, kuin vanhat kaupungit aina. Tämä on vaan huomattavasti siistimpi, kuin esimerkiksi Baltian maissa ja kaikki tila on käytetty pieniin käsityöläispuoteihin tai ravintoloihin. Ensimmäisenä iltana söimme Katten Cafeessa eli Kissaravintolassa, tietenkin. Söin maksaa, mitä harvemmin saa Suomen ravintoloissa ja se oli suussa sulavaa.
Tänään kiertelimme kauppoja siellä Schnoorissa ja Böttchenstrassella ja käsityöläisten kekseliäisyys oli ihailtavaa. Böttchenstrasse on kaupungin vanhin katu ja vain metrikymmenensenttiä leveä. Eräässä kaupassa oli ihania paperimassasta tehtyjä iso kokoisia kissoja, sammakoita ja sikoja jotka oli maalattu mielikuvituksellisin kuvion. Heti heräsi halu mennä paperinmassakurssille.

Tietysti tutustuin paikallisiin kissoihin, erään kaupan ovella leikki kaksi karvakerää. Ne olivat saman ikäisiä, kun äitini pullukat ehkä puolivuotiaita. Valokuvia niistä löytyy, vaikka kuinka, mutta ne laitan tuonne Hiirihelvetin puolelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti