lauantai 17. maaliskuuta 2012

Akryylikynsistä paljon ongelmia

Olen aika ikävä ihminen, kun tuon aina esiin kaikkien muotijuttujen huonot puolet. Valitettavasti monessa muotivillityksessä on niin paljon huonoja puolia, mitä kuluttajat eivät tiedä, että niistä on pakko puhua. Tekokynnet ovat olleet muodissa jo viitisen vuotta ja meillä ei hiipumista vielä näy, vaikka jenkeissä on jo siirrytty luonnollisiin, omiin kynsiin.

Näistä tekokynsistä on tullut erittäin paljon ongelmia sekä kuluttajille, että niiden tekijöille. Enemmän ja vakavampia ongelmia, kuin mistään muusta muotivillityksestä. Vakavammat ongelmat tulee kynsien tekijöille, hiontapöly ja liuottimien höyryt aiheuttaa astmaa ja muita hengitystievaivoja. Monien tekijöiden kädet allergisoituvat aineille niin ,että työ on jätettä sen vuoksi. Nykyään aina, kun kosmetologi menee lääkäriin yskän, tai nuhan takia ensimmäinen kysymys on teetkö kynsiä, tai ripsien pidennyksiä. Nämä terveyttä vaarantavat ongelmat olivat tiedossa jo yhdeksänkymmentäluvulla ja jo silloin povattiin, että tekokynnet aiheuttaa vakavia sairastumisia tekijöilleen. Olen siitä hyvin harmissani, että oma ammattikuntani ei ole asiaa sen vakavammin ottanut. Tiedän olevani lähes ainoa, joka on julkisesti puhunut tekokynsien ja ripsien pidennysten vaaroista.

Kuluttajat saavat myös hyvin monenlaisia ongelmia tekokynsistä. Ensinnäkin suuri ongelma on se, että tekijä porukka on niin kaiken kirjavaa, että ammattitaidottomuus tekee paljon haittaa. Jos akryyleitä ja liuottimia käytetään väärin, tai kynsiä ohennetaan liikaa asiakas tuntee sen kyllä sormenpäissään. Erilaiset infektiot ja allergiat ovat todella yleisiä, nyt alkaa olla jo useita tapauksia joissa haetaan vakuutusyhtiöiltä korvauksia tekokynsistä koituneista haitoista.

Kynsistä eroon pääseminen on monen kivun ja tuskan takana. Usein kynsien käyttöä jatketaan siksi, että omat kynnet ovat jo kuluneet olemattomiin ja sormenpäät on tosi kipeät ilman kynsiä. Moni toimistotyössä oleva on joutunut olemaan sairauslomilla tekokynsien aiheuttamien kipeytymien takia. Minä itse en ikinä ottaisi tekokynisä enkä niitä myös muille tekisi. Tässä tullaan taas siihen kohtaan, että moraalini ei salli tehdä työtä joka vaarantaa asiakkaan terveyden tai hyvinvoinnin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti