keskiviikko 4. huhtikuuta 2012

Älä ryhdy koekaniiniksi

Kun lueskelen kosmetiikka tai muotiblogeja törmään jatkuvasti siihen, että bloggaajat kokeilevat koko ajan uusia kosmeettisia aineita ja kertovat niiden vaikutuksista blogissaan. Sellaisessa jatkuvassa kokeilussa ja aineiden vaihdossa altistaa ihonsa todella pahasti. Iho joutuu jatkuvan muutoksen ja suorastaan terrorin alaiseksi ja siitä ei koskaan seuraa mitään hyvää. Monet sanovat, että on kiva aina vaihtaa tuotetta ja kokeilla uutta. Se ei ole ihonhoitoa, vaan ihan muuta hauskanpitoa. Iho kaipaa säännöllistä loogista hoitoa, niin kuin ihmisen terveys yleensäkin.

Itse suhtaudun hyvin vakavasti ihon hoitoon, koska olen nähnyt niin paljon ongelmia ihmisillä ja tiedän miten kipeä iho voi pahimmillaan olla. Siksi en missään tapauksessa halua, että kuluttajat vaarantavat ihonsa terveyden tietämättään. Tällainen ihonhoitotuotteiden kokeilu pitää ihon jatkuvasti käymistilassa. Jos yhtä tuotetta käytetään 3-4 viikkoa ja taas vaihdetaan ei iholle koskaan saada aikaan todellista hoitovaikutusta, vaan ihon toimintaa menee aivan epätasapainoon. Yhden ihmisen kokeiluilla ja neuvoilla ei myöskään ole mitään merkitystä toisille koska, jos aine on yhdelle iholle hyvä se ei ole välttämättä sitä toisille.

Iho on todella voimakkaassa jatkuvassa muutoksessa, jos kaikki tuotteet ovat eri hoitosarjoista ja niitä ei ole tarkoitettu toimimaan yhteen. Sitten jos aineita vielä vaihdetaan nopealla tempolla ei mikää tuote ehdi näyttämään tehoaan. Jos ihminen on testannut esimerkiksi viisi eri päivävoidetta peräjälkeen käyttäen jokaista kolme viikkoa on mahdotonta sanoa mikä toimii ja mikä ei. Ensimmäisen viikon aikana edellisen voiteen vaikutus on vielä voimakkaana, toisella viikolla iho jotenkin sopeutuu muutokseen, kolmannen viikon lopulla voisi syntyä jo vaikutusta. Sitten, kun taas vaihdetaan alkaa tilanne alusta ja viidennen purkin jälkeen onkin jo niin epätasapainossa, että on aivan sama mitä käyttää. Toivon ettei kukaan lähde tällaiseen leikkiin ehdoin tahdoin. Hyvän ihonhoidon on tarkoitus pitää iho tasapainossa eikä päinvastoin.

1 kommentti:

  1. Anonyymi17:00

    Puhut kyllä jälleen täyttä asiaa! Toki olen itsekin kokeillut eri sarjoja vuosien varrella, mutta pyrkinyt kuitenkin olemaan varovainen enkä suinkaan odota, että mikään voide tekisi ihmeitä lyhyessä ajassa eikä välttämättä pidemmässäkään ajassa. Itse kuulun ongelmaihoisiin (aikuisiän satunnaiset näppylät, pigmenttimuutokset (tullut vasta 30 jälkeen) ja sekaiho sekä suuret ihohuokoset. Dermalogicaa käyttämällä (yhdistämällä sen sisällä useita linjoja) olen saanut eri vuodenaikoina iholleni sopivat tuotteet. Ihoni voi hyvin ja vaikken täysin persikkaposkiseksi muutukaan, niin pitkäjänteisesti tuotteita käyttämällä pidemmän aikaa tuloksia näkyy ja ihoni on hehkeä ja voi hyvin. Enkä mitään ihmeitä ole koskaan odottanutkaan. Rakastan hyviä kosmetiikkatuotteita ja Dermalogica täyttää vaatimukseni eikä minulla ole enää tarvetta kokeilla muuta, koska sarjan sisällä on jo niin paljon eri tarpeisiin sopivia tuotteita. Ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin kuuluu myös tasapainoinen onnellinen elämä, ulkoilu ja liikunta sekä terveet elämäntavat hemmotteluineen kaikkineen. Liian tiukkapipoinen asenne ruokaan ja muihinkin asioihin saa aikaan vaan stressiä, joka itselläni on suuri kompastuskivi eli otan turhan helposti paineita asioista ja silloin yritän muistutta itseäni ettei kaikesta pidä hermoilla. Riittävä uni ja hyvillä asioilla "mässäily" sekä hyvät ihonhoitorutiinit ovat saaneet kasvoni ihon voimaan hyvin. Vasta kolmenkympin jälkeen aloin ajattelemaan asioista kokonaisvaltaisemmin. Edelleen saan näppylöitä aika-ajoin ja välillä iho kiiltää helpommin kuin toisena, mutta kun ei ota asiasta turhia paineita ja hyväksyy itsensä sellaisena kuin on, niin silloin voi hyvin ja on kauneimmillaan. Dermalogican lisäksi Youngblood on maailman paras meikkisarja, joka saa ihon säteilemään.

    VastaaPoista