tiistai 24. huhtikuuta 2012

Nälkäpeli

Olen monen asiakkaani kuullut kehuvan Susanne Collinsin Nälkäpeli kirjasarjaa ja nyt hurahdin niihin itsekin. Luin heti lauantaina ensimmäisen osan ja heti perään kakkososan Vihan liekit, kirjat löytyi meiltä kotoa, koska mieheni oli ne jo lukenut.Sitten piti sunnuntaina päästä elokuviin katsomaan Nälkäpeli. Kävimme Hämeen Suojassa kissanäyttelyssä ja huomasin, että elokuva alkoi klo 17.15 niin ehdimme sinnekin. Myönnettävä on, että kirjat vei mennessään, vaikka ne ovatkin suunnattu enemmän teini-ikäisille. Elokuviin mennessäni en tiennyt, että oliko se tehty koko kirjasarjasta vai vain ensimmäisestä osasta. Kyllä siinä oli vasta ykkösosa, niin vielä voi odottaa kahta seuraavaa osaa elokuvana. Maanantaina oli heti mentävä kirjakauppaan ostamaan kolmonen Matkijanärhi.

Kirjan aihe oli hyvin erilainen ja jotenki tuore näkemys ihmisen pahuudesta. Samalla se oli rakkaustarina ja seikkailukertomus. Jossain arvioitiin, että kirjan pääosassa ollut tyttö Katniss olisi puoliksi Millenium-sarjan Lisbet Salander ja puoliksi Peppi Pitkätossu. Ihan hyvä kuvaus, hiukan yliluonnollisen fiksu ja vahva tuo Katniss olikin, mutta koko kirjan tarina oli toisesta maailmasta. Jossain mielessä kirja oli myös kannanotto siitä miten ihmiset alkavat liikaa pyöriä oman itsensä ympärillä ja normaali myötätunto toisia kohtaan häviää. Myös kauneuskäsitykset oli kirjassa minulle kiinnostavia. Maailma jota Nälkäpeli kuvaa oli jo mennyt överiksi kaiken ulkonäkö keskeisyyden kanssa ja elokuvassa naisille oli jopa laitettu kissan viikset. Näinhän se kuitenkin on meidän ulkonäön palvonta on hyvää vauhtia menosssa siihen suuntaan, että ihan mitä vaan tehdään saadakseen huomiota.

Enempää en kerro Nälkäpelin juonta, vaan lue itse. Varaa viikonloppu aikaa ettei kukaan häiritse ja hanki kaikki kolme osaa valmiiksi.

P.S Muistathan verkkokaupan tarjouksen. Saat 20% alennusta ostaessasi yli 100€ edestä normaalihintaisia tuotteita verkkokaupasta. Mainitse maksaessasi alennuskoodi Blogitarjous ja kone laskee sinulle alennetun hinnan. Tarjous voimassa 2.5-12 saakka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti