sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Asiaa näytteistä

Täällä blogissa on noussut muutaman kerran keskusteluun näytepakkaukset ja niiden käyttö. Dermalogicalla on olemassa lähes kaikista tuotteista näytteitä ja ne ovat tarkoitettu asiakkaalle tutustumista varten. Me emme anna näytteitä sen takia, että asiakkaan täytyisi kokeilla sopiiko tuote hänelle, vaan siksi, että asiakas kokee miltä tuote tuntuu. Kosmetiikan käytö perustuu siihen, että asiakas tykkää käyttää tuotetta. Jos asiakas inhoaa esimerkiksi voiteen hajua ei hän sitä käytä, vaikka se olisi kuinka tehokas.

Näytteiden kohdalla tulee väärin käsityksiä siinä, että asiakkaat haluaisivat näytteitä meikkituotteista. Youngbloodin meikeistä ei ole olemassakaan näytteitä, niin kuin ei yleensäkään meikkisarjoilla. Dermalogicalla on kaksi meikkituotetta värillinen päivävoide Sheer Tint ( 40ml 63€) ja meikkivoide Treatment Foundation (40ml 54€) ja niistä on olemassa näytteitä. Ne ovat kuitenkin huomattavasti kalliimpia, kuin muut näytteet ja voimme antaa niitä, vain jo ostopäätöksen tehneelle värin valintaa varten. Syy siihen miksi ei meikkituotteista ole näytteitä on niiden kalleus. Meikeissä tavaran määrä on muutenkin pieni ja, jos luomiväristä yritetään tehdä näyte, niin sellainen määrä on vaikea annostella ja löytää siihen järkevä pakkaus. Joskus on ollut 90-luvulla jossain myymässäni sarjassa näytteitä huulipunasta ja silloin huulipunan myynti putosi puoleen. Miksi kukaan maksaisi huulipunasta, kun näytekin riittää moneksi viikoksi.

Youngbloodilla on ollut pieniä pakkauksia mineraalimeikistä, mutta ne eivät ole ilmaisnäytteitä. Näitä pikkupakkauksia on ollut erilaisten kampanjapakkausten mukana. Esimerkiksi jouluna oli pakkauksia, joissa oli kabuki-sivellin, Mineral Primerin ja mineraalimeikin pikkukoot. Pakkauksen hinta oli noin 60€ eli vähän enemmän, kuin pelkkä kabuki-sivellin. Meillä ei kuitenkaan ole mahdollisuutta ostaa noita pikkukokoja erikseen, vaan ne on aina pakkauksissa mukana. Itse pidän myös tarpeettomana Youngbloodin meikkinäytteitä. Meikkivärien valinta on mineraalimeikeissä paljon helpompaa, kuin aikaisemmissa synteettisissä meikeissä. Mineraalimeikki on niin helppo häivyttää iholle, että kaikki värit sopii kaikille. Kyse on siitä haluaako korostaa ihonsa vaaleutta, vai päivetystä. Tai haluaako peittää couperosaa, vai pigmenttiläiskiä. Minun ei tarvitse kokeilla asiakkaan iholle meikkiväriä tietääkseni onko se asiakkaalle sopiva. Väri on helppo valita sillä perusteella, että asiakas kertoo mitä hän väriltä haluaa. Siksi meillä on paljon tyytyväisiä verkkokauppa asiakkaita, jotka ovat saaneet ihan sopivat värit näkemättä niitä.

2 kommenttia:

  1. Anonyymi12:36

    Ootte vissiinki aika "kokeneita" kosmetologeja? Ainakin blogin sisällön mukaan.. Oon itte vast yläaste ikäne tyttö ja kaipaisin vastauksii pariin kysymyksiin :)
    -Yläasteen opintojen jälkeen, mihin kannattais hakeutua opiskelemaan? (lukioon,amikseen,vai?)
    -Kuinka suuri kosmetologin palkka on noin suurinpiirtein?
    Ei täsä sit muuta mieleen tullu, mut ois tosi kiva ku vastaisitte (:

    VastaaPoista
  2. Hei!

    Kiitos kysymyksestäsi. Varmaan moni muukin haluaa tietää samoja asioita, kuin sinäkin ja siksi kirjoitin aiheesta ihan oman blogipostauksen.Saan sen valmiiksi viimeistään tiistaina 22.5, joten käy katsomassa sitä ja keskustellaan lisää.

    Inkeri

    VastaaPoista