maanantai 7. toukokuuta 2012

Ihoa ei saa hiekkapuhaltaa

Tuli tuo hiekkapuhallus mieleen, kun menin kävellen käymään postissa ja tuuli oikein pöllytti katuhiekkaa. Tuntui, että hampaissa narskui ja silmät oli täynnä santaa. Vielä muutama vuosi sitten kosmetologit mainosti mikrohiontaa kasvohoidoksi ja olen aina ihmetellyt sitä kovasti. En koskaan ymmärtänyt miksi ihmeessä iholle pitää tehdä hiekkapuhallus, poistaa siitä se vähäkin suojakerros mikä siinä on. Varsinkin Suomen ilmastossa mikrohionta oli ihan mahdoton hoito josta tuli monenlaista vahinkoa. Talven kuivattama iho, kun sai tällaisen rankan mekaanisen kuorinnan, niin hyvä ettei iho ollut vereslihalla. Sitä en usko, että siitä jäi mitään parantumattomia vaurioita, mutta itsekkin hoidin muutamaa epätasaiseksi raapiutunutta ihoa. Pigmenttiläiskät olivat aika yleisiä hoidon jälkeen, koska ihon pinnalta oli pois kaikki sen luonnollinen suoja. Yleensä taisi olla niin, että hoitoon uskoivat ne kosmetologit joiden koulutus ei ollut kovin hyvä. Maahantuojat saivat kosmetologit uskomaan hoidon tehoon ja jos ei yhtään kyseenalaistanut heidän puheitaan olikin pulassa koneen kanssa. Onneksi en ole enää pitkään aikaan nähnyt mainoksia tuosta hoidosta joten toivon sen olevan taakse jäänyttä elämää.

Tuo kaupungin kaduilla tapahtuva hiekkapuhallus ei kovin terveellistä iholle ole. Jos kovin pitkään joutuisi kävelemään keskikaupungilla, niin iho varmaan alkaisi punoittaa ja ärsyyntyä. Ne ketkä joutuvat työkseen olemaan ulkona joutuvat kaikista kovimmalle. Esimerkiksi puistotöissä ja puutarhatöissä iho altistuu hiekan ja mullan pölylle ja erilaisille itiöille ja homeille. Samalla aurinko saa paahtaa ihoa oikein kunnolla. Nyt siis pitää ihoa suojata oikein hyvin. Meikkihän on aina kaikista helpoin suoja ja varsinkin Youngbloodin mineraalimeikki jossa on 20 aurinkosuoja. Ellei meikkiä käytä pitää muistaa laittaa aurinkosuoja voide ja Barrier Repair. Kannattaa tehdä niin päin, että ensin laittaa Barrier Repair tuotteen suoraan puhtaalle iholle ja vasta sen päälle aurinkovoide.

Rankan päivän jälkeen iho tarvitsee vielä erikoishoitoa, että se on taas valmiina seuraavaan päivään. Yöksi kannattaa laittaa Multivitamin Power Recovery Masque ja se saa vaikuttaa yön yli.

2 kommenttia:

  1. Anonyymi08:17

    Miten sitten kotioloissa voi akne arpia yrittää madaltaa, onko tca happokuorintakin iholle haitallista, miten se vaikuttaa ihon vanhetessa?

    VastaaPoista
  2. Kontroloitu kuorinta on iholle hyväksi ja kaikki happokuorinnat ovat yleensä kontroloituja. Nyt en kuitenkaan tunnista tuota mainitsemaasi tci happokuorintaa, olisikohan sillä joku muukin nimi.
    Erilaiset hapot ja entsyymit kuorii ihoa sulattamalla ja syövyttämällä kuollutta keratiinisolukkoa. Mikrohiontaa taas harjaa pois kaiken iholta, niin terveet, kuin kuolleetkin solut. Kuorinta on erittäin tarpeellista iholle ja sitä pitäisi käyttää paljon enemmän myös kotikäytössä. Hyvä kuorinta poistaa, vain ne tarpeettomat asiat, mutta huono kuorinta vie kaiken.

    Inkeri

    VastaaPoista