keskiviikko 9. toukokuuta 2012

Osta äitienpäivälahjaksi Tekniikan maailma

Mieheni naureskeli minulle aamulla, että onkohan tämä sähköpostimainos joku vitsi. Hänelle oli tullut lehtifirman mainos, jossa neuvottiin ostamaan äitienpäivälahjaksi Mikrobitti, Rakentaja tai Tekniikan maailma. Hän ehdotti, että minä voisin ostaa äidilleni sen Mikrobitin, niin hän voisi sitä aina lainata. En oikein lämmennyt ajatukselle varsinkin, kun äitini ei edes osaa käyttää tietokonetta. Onneksi mieheni ei tarvitse ostaa minulle äitienpäivälahjaa, kuin meillä ei ole lapsia, saisin varmaan ihan muuta kuin lahjakortin kasvohoitoon. Minä aina haluaisin lahjaksi jotain hoitolahjakortteja, mutta harvoin saan. Kukaan ei ehkä uskalla ostaa sellaista minulle, kun pelkää minun olevan aika ronkeli. Minä käyn aina mielelläni kokeilemassa muiden tekemiä hoitoja. Aloin kirjoittamaan tätä juttua siitä syystä, että nuo lahjakorttiasiat täyttää meidän tämän viikon työaikaa suurimmalta osalta. Aina nousee myös keskusteluun loukkaantuuko lahjan saaja kasvohoitolahjakortista. Pitäisin ajatusta aivan outona ellen olisi aina silloin tällöin tähän loukkaantumiseen törmännyt. Koskaan kyse ei ole ollut äitienpäivälahjakortista, vaan yleensä sukulaisten ostamasta muusta merkkipäivälahjasta. Uskoisin, että suurin osa lahjakortin ostajista ei edes ajattele ulkonäköä, vaan haluavat antaa toiselle hemmottelua, mielihyvää ja jotain tavallisesta arjesta poikkeavaa. Jos tarkemmin ajattelen näitä lahjakorteista loukkaantuneita henkilöitä, niin ehkä asian ydin on ollut se, että ostaja on ollut joku sukulainen. Ehkä niissä tilanteissa on kärjistynyt johonkin sukulaiseen kohdistunut vihanpito ja koetaan lahjakortti viimeisenä loukkauksena. Yleensä sanotaan, että eikö nyt enää minun ulkonäkönikään kelpaa. Tilanne on kiusallinen, koska yleensä koetaan, että me olemme siinä syyllisiä. Me olemme ratkaisseet tilanteen sillä, että maksamme heti lahjakortin hinnan lahjan saajan tilille. Alkuun kokeilimme, vaan tehdä hoito ja siinä taivutella asiakas hyvälle tuulelle. Se ei kuitenkaan onnistunut, vaan tilanteesta kärsi jo muutkin asiakkaat. Toisaalta tuo rahankaan maksaminen ei tyydytä heitä, koska ilmeisesti hyvä tilanne riidellä menee liian pian ohitse. Kyse on mitä suurimmassa määrin lahjansaajan ja antajan välisestä konfliktista ja katkeruudesta, tuo lahjakortti vain laukaisee tilanteen. Jos yhtään tunnette henkilöä jolle olette lahjakorttia ostamassa, niin tiedätte hänen ymmärtävän lahjan tulevan hyvästä sydämesta. Silloin voitte aivan huoletta ostaa tuon kasvohoitolahjakortin. Miehelleni voin sanoa viestiksi, että äitini voisi kyllä hiukan loukkaantua, jos hän saisi Mikrobitti lehden lahjaksi. Siinä vävypojan pisteet putoisi ropisten.

2 kommenttia:

  1. Anonyymi16:31

    Ehkä näinä sukupuolineutraaliuden nousuaikoina äidit toivovatkin juuri vähän erilaisia lahjoja kuin tyypillisen naiselliset jutut! Mutta kyllä minunkin äiti tai mummi varmaan vähän ottaisi nokkiinsa jos Tekniikan maailma tipahtaisi lahjapaketista...

    -laura

    VastaaPoista
  2. Niin, eihän se ole pois suljettua, että nainen ei voisi harrastaa jotain teknillistä yms. Ihan yhtä hyvin nainen voi haluta lukea Digikamera lehteä, kuin mieskin. Yksi ystäväni sai äitienpäivälahjaksi oksasilppurin ja oli oikein tyytyväinen. Ehkä miehet kuitenkin tuntee sen verran hyvin vaimonsa ja äitinsä, että tietävät mikä kenenkin toive on.

    Inkeri

    VastaaPoista