tiistai 15. toukokuuta 2012

Rasvoittuvakin iho vanhenee

Arvioidessani eri ihotyyppien vanhenemista voin sanoa, että vanhenevaa acneihoa hoidetaan yleensä heikoiten. Kaikki ihotyypit vanhenee samalla tavoin, vaan etenemisnopeus on erilainen. Ikä lopettaa talin erityksen ja heikentää solujen kosteuden sitomiskykyä. Tämä aiheuttaa ihon kuivumisen ja sitä kautta rypistymisen. Iho tuottaa uusia soluja hitaammin mikä ohentaa ihoa ja kuolleen solukon määrä lisääntyy ja iho näyttää paksulta ja harmaalta. Hyvin helposti asiakkaalla jolla on ollut teini-iässä acne jää päälle lähes neuroottinen rasvan pelko. Ihon hoitoon käytetään vielä nelikymppisenäkin rasvaisen ihon tuotteita ja vältetään vahvistavia vanhenevan ihon hoitoaineita. Valitettavasti myös kosmetologit voivat olla samoilla linjoilla elleivät ole tietoisia uusista ihonhoitomenetelmistä ja hoitoaineista. Vielä 90-luvulla vanhenevan ihon tuotteet olivat paksuja ja rasvaisia, mutta nykyteknologia on muuttanut täysin raaka- aine kokoonpanon. Usein vanheneva acne iho ohentuu hilseilevän kiiltäväksi ja silloin vanhat acnearvet vain korostuu. Kuivuuden aiheuttama hilseily tekee myös meikin käytön hankalaksi ja iho näyttää helposti epäsiistiltä. Olen tämän talven aina hoitanut muutamaa ihan uutta asiakasta joilla on ollut teini-iässä acne ja ovat nyt 40-60 välillä. Tulokset ovat olleet parempia, kun olen uskaltanut odottaakaan. Nanolift-kasvohoito sopii erinomaisesti myös tällaisessa tapauksessa, jopa vanhat acnearvet ovat huomattavasti madaltuneet. Kun iho saa tarpeeksi kosteutta ja sen oma suojakerros palautuu se lakkaa olemasta kiiltävä, hilseilevän kuiva. Tällöin parantunut pintakerros tulee arpien päälle suojaksi eikä ne näy niin voimakkaasti. Ihon värin muutos parantaa oleellisesti ihon ulkonäköä ja Nanolift nimenomaan elvyttää ihon toimintoja jotka vaikuttavat ihon väriin. Kun jatkuva hilseily loppuu, niin iho näyttää siistimmältä ja meikinkin käyttö onnistuu, jos sitä haluaa käyttää. Oma olotila paranee huomattavasti, kun iho ei kiristä ja kutise. Tämä vaatii kuitenkin asiakkaalta radikaalia muutosta ihonhoitoaineissa. Hoitoaika, tai hinnat ei välttämättä muutu, mutta pitää oppia hyväksymään hoitoaineiden erilaisuus rasvaisen ihon aineisiin verrattuna. Ymmärrän, että on vaikea muuttaa tapojaan, kun on kolmekin vuosikymmentä taistellut rasvaa vastaan, niin ei ole helppoa muuttaa linjaansa kokonaan.

2 kommenttia:

  1. Anonyymi11:55

    Äitini kosmetologiystävä joka hoiti ihoani varhaisteini-iässä vertasi kasvojani paistinpannuun. Jos sen pesee liian kylmällä vedellä ei rasva ja lika lähde. Lisäksi vesi tarvitsee kaverikseen puhdistusainetta. Toisaalta pannua ei saa pestä liian voimakkaalla tiskiaineella tai koneessa. Ja arvokas valurautapannu pitää aina voidella pesun jälkeen ettei pannu ruostu. Tätä olen vähän yrittänyt soveltaa T-alueen hoidossa.

    -laura

    PS. Testitilaus lähti hetki sitten!

    VastaaPoista
  2. Kiitos hyvästä vertauksesta! Tuon selityksen otan käyttöön,koska se kongretisoi sen mitä pesu tekee iholle. Itse olen joskus perustellut puhdistusmaidon tarvetta sillä, että ei tiskatakkaan voi ilman tiskiainetta. Mikään rasva ei liukene pelkkään veteen, ei ihossa, eikä astioissa.

    Inkeri

    VastaaPoista