keskiviikko 20. kesäkuuta 2012

Liika on aina liikaa

Jännä juttu, että kauneudenmaailmassa asiat alkaa mennä helposti överiksi ja ylimitoitetuksi. Niin on käynyt silikoonirintojen kanssa ja huulitäytteiden myös. Nykyään rintaimplantit ovat kolme kertaa sen suuruisia mitä yhdeksänkymmentäluvulla käytettiin. Nuorten naisten haave on F ja H kupin rintaliivit, joita en aiemmin edes tiennyt olevan olemassakaan. Vartalonmallista tulee ihan hullunkurinen, jos hyvin sirolla ja hoikalla naisella on valtavat rinnat. Olen muutamalla naisella nähnyt miten rintojen koko on ihan epäsuhtainen verrattuna lantioon. Ymmärrän toki, että jos vartalo on ihan poikamainen eikä rintoja ole juuri ollenkaan rintaleikkaus tulee mieleen. Luulisin kuitenkin, että haluaisi suhteuttaa sen oman vartalon mittoihin, mutta ei se niin mene. Plastiikkakirurgit kertovat, että he tekevät nykyään paljon uusinta leikkauksia sen takia, kun halutaan suuremmat implantit. Tavallaan, kun on ylitetty se kynnys, että mennäkkö leikkaukseen vai ei niin nälkä kasvaa syödessä. Ihmisellä alkaa minäkuva ilmeisesti vääristymään ja halutaan ihan kunnon potkupallon kokoiset rinnat.

Saman näkee näissä huulien täyttämisissä. Amerikkalaisia elokuvia katsoessa on ihan koomista, kun kaikilla naisilla on valtavat törröhuulet. Suu korostuu ihan suhteettomasti ja se ei ole enää ollenkaan kaunista. Se on yleinen ilmiö myös Suomessa, se ei kuulemma enää riitä, että täytettä on hiukan ja suu pysyy luonnollisena. Huulten paksuutta vaan kasvatetaan kerta kerran jälkeen, siinäkin kohtaa ihminen näkee itsensä jotenkin väärin.

Yleisin överiksi mennyt juttu on ripsien pidennykset. Aivan ylipitkiä räpsyttimiä näkee ihan kotimatkalla. ripsien pidennykset ovat yleistyneet valtavasti ja ne on kauniit, kun ne näyttää ihan normaaleilta ripsiltä. tuntuu kuitenkin, että yli puolet käyttäjistä haluaa ihan liian pitkiä ripsiä. On todella koomista, kun viisikymppisellä naisella ripset hipoo poskia. Jos ripset on vielä kaiken lisäksi huonosti hoidetut näky on tragikoominen. Tuntuu aika hullulta ettei ihminen näe itse peiliin katsoessaan ettei se enää ole kaunista. Se syö myös naisen uskottavuutta, jos pankkilakinaisella ripset on kolmesenttiset nuken ripset, niin kyllä hiukan mietityttää mitä sen ihmisen päässä liikkuu. Toinen ihminen kun tekee ensipäätelmät ihan ulkonäön perusteella. En tiedä missä määrin ripsien laittajat toppuuttelevat, jos asiakas haluaa ihan liian pitkiä pidennyksiä. Vai alkaako heillä itselläänkin vääristyä se mikä on oikeasti kaunista. Näistä ripsistä puhumme usein asiakkaiden kanssa ja suurin osa on sitä mieltä, kun minäkin ettei tämä nyt ihan pelkästään johdu minun puritaanisesta kauneuskäsityksestä. Kertokaapa tekin lukijat näkemyksenne ja mielipiteenne asiasta.

5 kommenttia:

  1. Anonyymi09:01

    Mulla on naturellipituiset omat ripset. Olen värjäyttänyt niitä kasvohoidon yhteydessä ja olet kehunut, etten totisesti tarvii "tekoripsiä".

    Tummaksi värjätyistä ripsistäni sain muutamalta tuttavaltani kommenttia, että miksi vedän ripsipidennykseni noin ööveriksi. On kuulemma hassua kun en muutenkaan meikkaa, niin sit maalataan ripset mustiksi.

    Nuo "hämähäkkiripseni" olivat nuorempana jopa häpeänaihe ja olen ne alakoululaisena jopa saksilla lyhentänyt, leikannut lyhyiksi, jottei niistä mainittaisi joka käänteessä (siinä sai olla tarkka, ettei leikannut liian lyhyiksi - jolloin ripsi luomineen kääntyy hankaamaan silmää).

    On ikävää väittää, mulla on ihan omat ripset, kun muut ei usko ja väittää mun valehtelevan.
    Päätin tässä jokuaika sitten, etten enään vanhana akkana välitä, mitä muut tuumivat liianpitkistä (= normaalista poikkeavista) räpsyttimistäni.

    VastaaPoista
  2. Anonyymi11:23

    Olen varmaan ainoa jonka mielestä ripsienpidennykset ovat rumat. Todella hillitysti laitetut ripset voivat olla ihan ok ja ymmärrän toki, että koko ikänsä piikkisuorista tynkäripsistä "kärsineet" mielellään ottavat pidennykset joita ei tarvitse taivutella tai meikata. Mutta kun 99% on niin rumia!!! Ja kun minä ainakin näen ihan selvästi eron omien ja pidennysten välillä.
    Itselläni on "sukuvikana" saadut pitkät, tuuheat ja kaarevat ripset joita todella ylpeänä kannan. Olen myöskin kyllästynyt vastailemaan pidennyskyselyihin. EI, EIVÄT OLE PIDENNYKSET VAAN IHAN LUOJAN LUOMAT LUOMURIPSET JOITA MEIKKAAN NORMAALISTI TAVALLISELLA RIPSIVÄRILLÄ. Alkaa näköjään olla aika epänormaalia ja harvinaista olla normaali ja luonnollinen...

    Itse liputan sopusuhtaisuuden ja luonnollisuuden puolesta. Jokainen tehköön kropallaan mitä tahtoo, ei se minulle kuulu. Mutta siis minun silmääni parhaalta näyttävät terveen ja hyvinvoivan oloiset ja näköiset naiset.

    -laura

    VastaaPoista
  3. Anonyymi19:47

    Mielestäni ripsienpidennykset eivät sovi kellekään :(

    VastaaPoista
  4. Itse olen lähes varma ettei kukaan erehdy luulemaan omia, pitkiäkään ripsiä tekoripsiksi, jos niin joku sanoo siinä puhuu kateus. Vaikka omat ripset olisivat kuinka pitkät tahansa ne näyttävät aina luonnollisilta ja kauniilta ja niistä voi ihan hyvin olla ylpeä.
    Minulla on muutama asiakas kenellä on ihan omasta takaa, niin upeat ripset, että on aina pakko ihmetellä niitä ääneen kestovärjäyksiä laittaessani. En koskaan myöskään imartele, vain jotain sanoakseni, tarkoitan aidosti sitä mitä sanon.
    Jo hyvin laitetulla ripsivärillä saa nätit ripset, vaikka ne ei pitkät olisikaan. Ja yleensä se näyttää paremmalta, kuin ylipitkät ripsipidennykset.

    Inkku

    VastaaPoista
  5. Anonyymi05:37

    Laitan tämän kommenttini, vaikka laura tai Inkeri ei enää ehkä huomaakaan - on kulunut jo sen verran aikaa tästä postauksesta.

    Laura kirjoitti: "Alkaa näköjään olla aika epänormaalia ja harvinaista olla normaali ja luonnollinen..."
    Olen aivan samaa mieltä. Surullisena katselen kaupungilla, kuinka paljon naiset jo nuorena alkavat säännöllisesti korjailemaan ulkonäköään ripsienpidennyksillä, rakennekynsillä ja hiustenpidennyksillä.
    Ei siinä sinänsä mitään pahaa ole, mutta tuntuu, etteikö luonnollisuus tunnu enää riittävän?

    Nuo erilaiset pidennykset ja "tekokynnet" kuitenkin huomaa selvästi ja jokainen näkee, kuinka muovisen oloiset nämä ripset ja kynnet ovat. Jos nämä kaikki on vielä yhdellä ja samalla naisella samaan aikaan, niin ei se minusta enää ole kaunista lainkaan.
    Muutenkin välillä tuntuu, että varsinkin nuoret naiset muistuttavat ulkoisesti toisiaan niin paljon, ettei oma persoonallinen kauneus pääse enää esiin. Niin paljon näkee barbiemaisia tyttöjä samanlaisine hiuksineen, ripsineen, kynsineen...

    Kauniisti meikattu ja laitettu nainen on mielestäni aina viehättävämpi, kuin erilaisilla pidennyksillä hankittu "kauneus".

    Noh, tämä oli tällainen (kai?) kalkkiksen mielipide... :)


    Joskus mietin, ketä varten naiset laittavat näitä tekojuttuja. Onko se trendi, joka on tullut jäädäkseen ja ystäväpiirissä kaikki toimii samoin? Itseäänkö varten näitä laitetaan? Miehiäkö varten? Pitävätkö miehet tämän näköisistä naisista?

    VastaaPoista