torstai 7. kesäkuuta 2012

Miehen suuri elin

Nyt, kun tuo Hämeen Sanomien toimittaja kävi tekemässä juttua Nanolift hoidosta tuli mieleen yksi vanha ikävä lehtijuttu. Vielä kahdeksan-ja yhdeksänkymmentäluvuilla käsitys kosmetologin ammatista oli vähän kummallinen ja moni liitti meitä prostituutioon. Sain monia puhelinsoittoja mitä nykyään pidettäisiin mitä rajuimpana seksuaalisen häirintänä. Sitten, kun tuli nämä maksulliset seksipuhelinpalvelut ne soitot onneksi loppui.  Omalla kohdallani nuo vihjailut seksipalveluista loukkasi todella paljon. Olin vielä hyvin nuorikin ja kokematon suojautumaan typerältä suunsoitolta. Siksi kamala järkytys olikin, että Hämeen Sanomien ikäiseni naistoimittaja teki todella seksistisen jutun ammatistani.

Tapaus oli joskus yhdeksänkymmentäluvun alussa ja toimittaja soitti minulle ja halusi tehdä juttua miesasiakkaista kauneushoitolassa. Suostuin siihen mielihyvin, koska joillakin ihmisillä oli käsitys ettei miehen ihoa voi hoitaa ja se olisi jotenkin naismaista. Haastattelu oli ihan asiallinen ja minä toin tiukasti fakta asioita esiin, että miehen iho on yhtä tärkeä hoitaa, kuin naisenkin. Käytin myös vanhaa fraasia, että iho on ihmisen suurin elin. Se on vakiolause terveydenhoidossa, koska iho on painoltaa ja kooltaan huomattavasti suurempi, kuin esimerkiksi maksa,sydän tai munuaiset. Tällä yleensä perusteltiin sitä, että iho on yhtälailla elävä elin, kuin muutkin elimistön osat. Pyysin jutun luettavakseni ennen julkaisua ja se oli ihan hyvä ja hyväksyin sen. En kuitenkaan hoksannut, että otsikoita ja kuvatekstejä ei jutussa vielä näkynyt.

Sitten, kun lehti ilmestyi oli Hämeen Sanomien etusivulla iso otsikko Miehen suuri elin hoidossa!. Siinä oli epäselvä kuva miehen kädestä ja kuvateksti, että Inkeri Valtosen kauneushoitolassa hoidetaan myös miehisiä elimiä. Olin aivan järkyttynyt ja itkin kovasti. Äitini ja mummuni lukivat tekstit myös ja olivat ihan kauhistuneita, että minusta puhutaan siten suurimman lehden etusivulla. En voi väittää vastaan etten olisi puhunut miehen suurimmasta elimestä, mutta se oli käännetty jutussa ihan toisenlaiseen asiaan. Olin hyvin pahoillani ja soitin toimittajalle ja hän vain naureskeli, että lukijat tykkää tuollaisista otsikoista. Koin voimakkaasti toisen naisen halun halventaa ja alentaa toista naista. Se olikin minulle jutun suurin pettymys, että toinen nainen nosti esiin tämän virheelisen käsityksen kosmetologien seksipalveluista.

Tuo juttu johti useisiin ilkeisiin puhelinsoittoihin ja sain kuulla paljon pilkkaa siitä vuosien varrella. Tämä on osoitus myös siitä miten paljon maailma on muuttunut minun työvuosinani. Marin ikäiset kosmetologit ovat onneksi aika tietämättömiä siitä, että meihin tällaisia juttuja edes kohdistui. En usko, että myöskään nykytoimittajat käyttäisivät Hämeen Sanomien kaltaisessa lehdessä noin halpamaisia tehokeinoja. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti