maanantai 23. heinäkuuta 2012

Häät vai prinsessapäivä?

Viimeisen kymmenen vuoden aikana häät ja niiden järjestelyt ovat kasvaneet aivan uuteen kuosiin. Enää ei kelpaa pienet sukujuhlat työväentalolla, vaan häistä tehdään kunnon spektaakkelit. Amerikkalaiseen tapaan kohta meilläkin on ihan erikseen hääjärjestelijöiden ammattikunta ja laskuja pariskunta makselee vielä pari vuotta jälkikäteen. Minulla on herännyt kysymys onko kyse enää edes häistä, vaan onko hääpäivä nuorten tyttöjen unelma leikistä päivä prinsessana. TosiTV-ohjelmat ja naistenlehdet ainakin ruokkivat käsitystä siitä, että häät ovat morsiammen ja hänen tyttökavereidensa juhla.

Tietysti voisi kysyä mitä se minulle kuuluu kenenkään hääjärjestelyt, mutta kosmetologi on niin oleellinen osa morsiammen hääkauneudessa, että olen häiden kanssa tekemisissä todella paljon. Vastaan näin kesäaikaan lukemattomiin kysymyksiin häihin liittyen ja läheskään aina en osaa vastata. Viime viikolla joku kysyi onko meillä kesällä -13 tai -14 tarjouksia kaasokasvohoidoista. Eräs morsian ja kaaso kävi tutustumassa huulipuna valikoimaan silmällä pitäen morsiusmeikkiä kesällä 2014. Monen morsiammen kanssa puhuessa tuntuu, että tuo kaaso ja hänen mielipiteensä on paljon tärkeämpi, kuin sulhanen.

Me olemme Marin kanssa valinneet linjan työssämme ja keskitymme kasvohoitoihin joten morsiusmeikit eivät juurikaan koske meidän kauneushoitolaa. Tietysti osallistumme monen morsiammen juhlaan kasvohoitojen osalta ja tottakai ymmärrän, että halutaan olla parhaimmillaan juhlapäivänä. Sitä en kuitenkaan oikein ymmärrä, että iho hoidetaan kuntoon ennen häitä ja sitten kaikki loppuu siihen. Vuosien aikana tiedän lukemattomia tapauksia jolloin ongelmainenkin iho on saatu erinomaiseen kuntoon missä se pysyisi hyvinkin pienellä hoidolla. Sitten kaikki loppuu, kuin seinään kun hääpäivä on ohitse. Olen joskus tavannut näitä asiakkaita kaupungilla, vaikka kymmenen vuoden kuluttua häistä ja he toteavat etteivät sen jälkeen ole kosmetologilla käyneetkään. Koen suurta turhautumista omasta työstäni enkä pysty ymmärtämään mikä menee pieleen etten pysty motivoimaan ihohoitoa sen pidemmälle. En voi uskoa, että suomalainen nainen tavallaan hylkää itsensä sen jälkeen, kun puoliso on varmasti koukussa.

Tietysti voisin hykerrellä käsijäni ja lähteä tähän häiden markkinavillitykseen mukaan. Keksisin jotain kaasokasvohoitoja ja keräisin rahat pois. Se ei kuitenkaan tyydytä minun ja Marin käsityksiä hyvästä ihonhoidosta. Haluaisin, että asiakas olisi halukas tulemaan kasvohoitoon siksi, että he haluaisivat lisätä hyvinvointiaan, parantaa ulkonäköään ja hoitaa pois ihonsa ongelmat. En halua, että kasvohoito on asiakkaalle pakollinen juttu siksi, kun naisten lehdet sanovat, että morsiammen kuuluu käydä kasvohoidossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti