sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Naisten asenne miesten kasvohoitoon

Palaan vielä tuohon eiliseen aiheeseen ja suomalaisten suhteesta itsensä hoitamiseen ja mielihyvään. Onneksi tosiaan ajat ovat muuttuneet ja kosmetologia ei enää rinnasteta prostituutioon. Kuitenkin nuo menneisyyden kokemukset osoittaa miten tarpeeseen nuo maksulliset seksipalvelulinjat yms. ovat tulleet. Tässä postauksessa nostan esiin sen, että mielestäni naiset ovat paljon asenteellisempia, kuin miehet itse. Minusta on ihan ihmeellistä, että pitää edes käydä keskustelua asiasta voiko mies käydä kasvohoidossa vai ei. Yhtä hyvin voitaisiin keskustella siitä voiko mies käydä hammaslääkärissä. Miehellä on iho, niin kuin naisellalkin ja siinä on aivan sama määrä ongelmia sukupuolesta riippumatta.

Yleensä ei miehet koskaan kysele käykö teillä muita miehiä hoidossa, tai voiko mies tulla kasvohoitoon. Teini-ikäiset pojat tulee ihonpuhdistukseen kavereidensa kanssa samanlailla, kun menisivät hammaslääkäriin tai parturiin. Kaverit istuu odotushuoneessa ja heistä ei ole yhtään kummallista, että poika jolla on acne käy ihonpuhdistuksessa. Naiset luovat sen harhan ettei miehinen mies käy kosmetologilla, näitä naisia ei ole kovinkaan paljoa, mutta se vaikuttaa mielipiteisiin edelleen. Jos perheen äiti asennoituu niin ettei meidän poika voi käydä kosmetologilla, niin ei hän takuulla ikinä käykään. Voi tietysti olla, että siihen asenteeseen liittyy tietämättömyyttä siitä mitä kosmetologi tekee ja ajatellaan sen olevan vain meikkaamista.

Miehet itse kokevat kasvohoidon myös erilailla, kuin naiset ja heitä ei pidä siihen pakottaa elleivät he halua. Olen vuosien varrella oppinut ymmärtämään ettei kaikki ihmiset nauti kasvohieronnasta ja kasvohoidossa makaamisesta. Usein käy niin, että vaimo joka nauttii kovasti kasvohoidosta ja hieronnoista haluaisi antaa sen ilon myös miehelleen. Mies voi olla kuitenkin ihan taas erilainen ihminen ja hän vaan pitkästyy hieronnassa ja ihmettelee turhaa läpsyttelyä.  Varsinkin jos mies itse ei koe ihoaan ongelmaksi hän ei näe kasvohoidossa mitään hyötyä. Tätä tunnetta pitää kunnioittaa ja ymmärtää ettei kaikki ihmiset nauti samoista asioista. Jos siis mies sanoo ettei halua tulla kosmetologille ei häntä pidä siihen pakottaa.

On myös osa naisista jotka eivät pidä kosketuksesta ja kokevat epämiellyttäväksi hieronnat. Heitäkään ei pidä hoitoihin painostaa. Toisaalta tietämättömyys voi tässäkin olla este ei edes tiedetä miten ihanalta kasvohieronta tuntuu. On myös osa ihmisiä, jotka paheksuvat kaikkea mielihyvää ja he ilmeisesti tuntevat syyllisyyttä, kun hoitavat itseään ja siitä pitäisi jotenkin kasvaa eroon. Se mielestäni kuuluu jotenkin suomalaiseen ajatusmalliin ettei saa itseään helliä ja hoitaa. Pidetään kaikkea kauneuteen ja mielihyvään liittyvää turhuutena ja suorastaan syntinä. Eikä tämä liity mitenkään meidän kirkon viralliseen kantaan, koska meillä käy todella paljon seurakunnan työntekijöitä sekä miehiä, että naisia. Se varmaan liittyy jotenkin meidän puritaaniseen kasvatukseen, että pitää tehdä vain työtä ja kärsiä.

Toivottavasti nuoremmat sukupolvet pääsevät näistä turhista rasitteista ja asenteista eroon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti