torstai 9. elokuuta 2012

Helmiäismeikit yli viisikymppiselle?!

Vielä parikymmentävuotta sitten varoiteltiin ettei kukaan yli kolmekymppinen voi käyttää helmiäisvärejä meikeissä.  Niiden sanottiin korostavan ryppyjä ja näyttävän liian tyttömäisiltä aikuisella naisella. Mielipiteeni nyt on, että se on ihan höpöhöpöä ja menneisyyden ohjeita.

Helmiäispigmetin laatu on nykymeikeissä täysin erilainen, kun kymmenenkin vuotta sitten. Vielä 60-ja 70-luvuilla helmiäinen oli tehty kalansuomusta, tai kristallikivestä jauhamalla. Se oli siis suuri rakeista ja siksi hyvin näkyvää. Voi vaan kuvitella miten paljon herkistymisiä tuli tuosta kalansuomuhelmiäisestä, vaikka kala allergioita ei ehkä seitsemänkymmentäluvulla ollutkaan niin paljoa, kun nykypäivänä. Tämän hetken mineraalipigmenttimeikeissä helmiäisen rakenne on aivan olemattoman kevyttä ja puuterimaista. Mineraalipigmenttihelmiäisen tarkoitustaan ei ole olla mikään hile, tai glitteri vaan valoa kauniisti taittava väripigmentti.

Youngblood meikkisarjassa mielestäni on todella kaunis opaalihohdepigmentti, jota on yksittäispakatuissa luomiväreissä ja huulikiilteissä. Opaalihohdepigmenttiin helmiäisyyden tuo valo ja ne näyttävät erivärisiltä riippuen mistä päin valo niihin osuu. Youngbloodissa on myös muunlaistakin helmiäistä, kun opaalihohdetta, mutta sekin on ihan toisenlaista, kun synteettinen helmiäinen. Kaikki Youngbloodin meikkivärit sopivat ihan kaiken ikäisillä huolimatta siitä onko ne helmiäisvärejä vaiko ei. Mielestäni helmiäisväri taittaa valoa vanhemmalla iholla hyvin kauniisti ja voi olla parempikin, kuin mattaväri. Itse en ainakaan huomaa, että opaalihohdepigmentti tai mineraalihelmiäinen korostaisi jotenkin ryppyjä. Oikeastaan päinvastain, ne ovat sävyltään pehmeämpiä ja siksi luonnollisempia ryppyiselle iholle.

Youngbloodin meikeistä yli viisikymppisten ehdoton suosikki on opaalihohdepigmentti luomiväri sävyltään Kasbah, tai Granite. Huulikiilteistä suosikkisävyt ovat Rhapsody ja Corall Kiss ja nyt taas syksyn tullen niiden laatu on aivan ihana, kun huulikiilteissä on niin paljon kosteuttavaa kasvisöljyä.

1 kommentti:

  1. Anonyymi12:45

    Kiitos, kun vapautit minut helmiäisenpelosta. Olen aina pitänyt helmiäismeikkejä omaan väritykseeni paremmin sopivina ja jotenkin kevyemmän värisinä.
    Tuo Youngblood huulikiille on aivan ehdoton juttu. En ole muuta huuliini laittanut moneen vuoteen. Rhapsody väriä olen ostanut jo ainakin kolme ja sitten pidän siitä ihan vaaleasta Delicous sävystä. Eipä ole huuletkaan rohtuneet sen jälkeen, kun näitä opin käyttämään.

    Sinikka

    VastaaPoista