perjantai 31. elokuuta 2012

Suurentava peili suurentaa ihon ongelmat

Aika usein tapaan asiakkaan joka kertoo ihonsa olevan aivan kamalassa kunnossa.  Ihossa on kuulemma pigmenttiläiskiä, couperosaa, hilseilyä ja näppylöitä ja kuitenkin minä näen ihan tavallisen ihon. Vaatii aika paljon diplomatiaa, ymmärrystä ja halua auttaa asiakasta tässä tilanteessa. Tätä kirjoitustakin teen kieli keskellä suuta etten, vain loukkaisi ketään.

Tilanteessa on kysymys siitä, että asiakas on tutkinut ihoaan suurentavalla peilillä oikein kirkkaassa valossa. Silloinhan kenen tahansa iho näyttää aivan kamalalta. Suurenuslasilla katsoen ihon pinnasta löytyy ihan mitä tahansa koska on kysymys elävästä elimestä ja siinä näkyy huokosia, karvatuppia, verisuonia ja ihosolukkoa. Ei ole ollenkaan tarkoituksen mukaista lähteä hoitamaan näistä jokaista ongelmaa, vaan suurennoksessa näkee paljon sellaista mitä kuuluu ihoon. Silloin, kun on kyse oikein perfektionismiin taipuvaisesta ihmisestä, niin he mielellään tutkivat ihoaan ihan millin tarkasti. Minä taas pidän sitä aika turhana, koska ei kukaan vastaantulija ihoa suurennuslasilla tutki. Kosmetologithan katsovat kasvohoidon alussa ihon läpi suurennuslasien kanssa, mutta meidän ammattitaito kertoo sen mihin kannattaa kiinnittää huomiota.

Minä oikeastaan ihan kieltäisin tutkimasta ja nyppimästä ihoa suurentavan peilin edessä. Suurentavaa peiliä tarvitaan yleensä, vain meikatessa. Itse olen alkanut käyttämään silloin tällöin suurentavaa peiliä, nyt kun tarvitsen jo lukulaseja. Kulmien muotoilussa tarvitsen suurennosta ja välillä meikinkin teossa. Mikään jokapäiväinen tarvekalu se ei ole. Uskoisin, että jos jatkuvasti katsoo ihoaan suurennoksena siinä helposti innostuu puristelemaan ja nyppimään ihoaan liikaa. Sehän taas ei tuo muuta, kuin ongelmia. Olenkin siitä moneen kertaan muistuttanut ettei ihoa kannata puristella itse, koska yleensä sieltä ei lähde mitään ja puristelusta tulee vain pahoja jälkiä.

Moni hyvin pikkutarkka asiakas olisi valmis laittamaan joka kohtaan eri hoitoainetta. Leukaan, nenään, otsaan yms. oma hoitoaine. Silloin lähdetään kyllä hakoteille, hoidosta tulee liian monimutkainen ja mikään ei lopultakaan auta. Silloin ei oikein nähdä metsää puilta. Ainoastaan joillakin ihotyypeillä toimii, että kasvojen keskiosaan laitetaan toista hoitoainetta kun reunaosiin. Kokonaisuus on se mikä ratkaisee eikä pienet yksityiskohdat.

Joskus tällainen pikkutarkka asiakas ehdottaa, että hän voisi hoitaa joka ihon kohtaa eri aineilla. Joku siis olisi valmis laittaamaan leukaa, nenään, poskipäille, otsaan yms. eri ainetta.  Siinä kohtaa aina toppuuttelen ei ole mitään järkeä hoitaa yksittäisiä asioita. Silloin ei oikein nähdä metsää puilta. Kokonaisuus on se tärkein ja siihen kosmetologi löytää aina keinon. Korkeintaan joskus sekaiholla käytetään kasvojen keskiosalla muita tuotteita, kun reunaosilla. Minulle, joka taas olen suurpiirteinen ihminen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti