perjantai 5. lokakuuta 2012

Couperosaa ennalta ehkäistään nyt!

Couperosa on aika tyypillinen vaiva suomalaisten iholla ja moni asiakas kokee sen erittäin kiusalliseksi. Yleisin syy couperosan syntyyn on meidän ilmasto ja lämmön vaihtelut. Jonkin verran voi periytyvä herkkyyskin vaikuttaa, mutta sitä periytyvyyttäkin voi vastustaa oikealla hoidolla. Myös väärä ihonhoito, tai hoitamatta jättäminen aiheuttaa couperosaa. Kaikista helpointa on ennalta ehkäistä couperosan synty ettei koskaan joutuisikaan hoitamaan itse couperosaa. Pahimmillaan couperosa ihoon syntyy ruusufinni, joka on aika ikävä ihotauti ja vaatii aina lääkärin hoitoa ja antibiootteja. Kysymys ei ole siis pelkästä ulkonäkö asiasta.

Couperosa tarkoittaa laajentuneita pintaverisuonia jotka näkyvät sinipunaisena verkkona yleensä poskipäillä. Couperosa iho hehkuu helposti tosi punakkana ja hiukan turvonneena ja silloin se tuntuu ihan sykkivän polttavalta ja kuivalta. Couperosan syntymekanismi lähtee liikkeelle lämmön vaihteluista. Normaalissa parinkymmenenasteen sisäilmassa pintaverenkierto toimii vilkkaasti ja pienet hiussuonet ovat täynnä verta. Ulos mennessä hiussuonet supistuvat äkkiä ja näin pyrkivät sitomaan ihon lämpöä. Kun ulkona on kolmekymmentäastetta pakkasta supistuminen käy tosi nopeasti ja aina joku suoni ei toimikkaan niin vauhdilla ja siihen jää veri seisomaan ja se näkyy punoittavana juonteena. Silloin, kun tätä lämmönvaihtelua tapahtuu usein ja voimakkaissa lämpötilaeroissa laajentuneita pintaverisuonia tulee paljon ja iholle tulee couperosa.

Syksy on tärkein aika ennalta ehkäistä couperosa, koska lämmön vaihtelut alkavat näihin aikoihin ensimmäisten yöpakkasten myötä. Ihan tärkein asia on pitää iho aina hyvässä peruskunnossa. Kun ihon vahvuus on normaali se kestää lämmön vaihteluita ihan hyvin. Liian kuiva ja jo valmiiksi ohentunut iho alkaa heti reagoida lämpötila eroihin ja syntyy punakkuutta ja sen jälkeen laajentuneita verisuonia. Tärkeintä on pitää talviaikana iho mahdollisimman vahvana ja hyvin suojattuna.

Ultra Calming hoitolinja on nimenomaan tehty vähentämään ihon punoituksia ja vahvistamaan ohutta ihoa. Myös Age Smart linjassa on monia vahvistavia tuotteita, jotka taas sopivat hyvin yli 30-vuotiaille. Laitan tähän suositukset ihon perushoidosta silloin, kun harrastaa lajeja jotka laittavat ihon alttiiksi lämmön vaihteluille. Nämä tuotteet sopivat yli 25-vuotiaille ja myös miehet voivat näitä käyttää. Puhdistustuotteiksi suosittelen Ultra Calming Cleanserin ( 250ml 51€, 500ml 73€) ja Ultra Claming Mistin ( 177ml 54€). Hoitosuihke Ultra Calming Mist on erinomainen käyttää päivän mittaan rauhoittamaan punoitusta ja kuivuutta, myös saunan jälkeen se poistaa kuumotuksen nopeasti. Oikein kuivalle ja yli 40-vuotiaalle iholle suosittelen yökäyttöön tosi tehokkaan tehotiivisteen Overnight Repair Serumin ( 98€). Se on käytössä osoittautunut erinomaiseksi vahvistamaan ihoa ja rauhoittamaan punoitusta. Päiväksi sopiva tehotiiviste on Gentle Soothing Booster ( 30ml 82€), joka sopii nuorelle iholle myös yökäyttöön.

Hoitovoiteeksi näiden tiivisteiden päälle suosittelen yli 35-vuotiaille kuivaihoisille Super Rich Repairin( 50ml 126€), joka suojaa erinomaisesti viimalta ja pakkaselta. Nuorempi ja ei niin kuiva iho saa hyvän suojan Intensive Moisture Balance (50ml 59€, 100ml 85€) voiteesta. Näiden perustuotteiden lisäksi couperosaihon ihan lääkemäinen hoitoaine on Redness Relief ( 40ml, 68€). Sitä kannattaa laittaa aamulla ja illalla paikallisesti suoraan puhtaalle iholle ja sitten muut hoitotuotteet siihen päälle.

Pakkasta vastaan hyvä suoja on taas Barrier Repair jota sanotaan ihon talvitakiksi. Se estää viiman, pakkasen ja kuivan sisäilman vaikutuksia ja se levitetään viimeiseksi muiden hoitoaineiden päälle. Tätä hoito-ohjelmaa noudattamalla punoitus ja couperosa vähenee parin kuukauden kuluessa.

4 kommenttia:

  1. Anonyymi10:55

    Hei Inkeri,
    Millainen määrä Dermalogican kasvovoidetta riittää? Niistä kun aina puhutaan että pieni määrä riittää. Osaisitko antaa jonkinlaisen peukalosäännön?

    VastaaPoista
  2. Anonyymi21:40

    Hei! Onko totta, että redness reliefiä tulee laittaa myös yöksi? Entä overnight repair serum, tuleeko tämä laittaa vasta redness reliefin jälkeen?
    Minulla on couperosaa ja olen mieltynyt special gleansing geeliin ja mietin nyt, että onko se turhan voimakasta vai tulisiko minun vaihtaa talven vuoksi ultacalming cleanseriin? Olen kokeillut sitä kerran pienen pullollisen ja en oikein innostunut sen puhdistustehosta. Punoitusta esiintyi myös silloin kun sitä käytin ja edelleen sitä on vaikka olen lisäksi käyttänyt rednessiä jo tammikuusta alkaen!!

    VastaaPoista
  3. Nuo Dermalogican voiteet ovat todellakin paljon riittoisampia, kuin muiden sarjojen aineet. On hiukan vaikea kuvailla sopivaa määrää, mutta sanoisin, että maapähkinän kokoinen nokare. Boostereista ja Overnight Repair Serumista riittää 4-6 tippaa. Muutaman käyttökerran jälkeen yleensä löytää sen sopivan määrän, se että laittaa liikaa ei tuo haittaa iholle, mutta ainetta menee hukaan. Toisaalta meillä suomalaisilla on taipumus olla hyvin pihi, että jos tuntuu näytepussin riittävän pariviikkoa määrä on aivan liian vähäinen.

    Sitten vastaus tähän toiseen kysymykseen. Erittäin voimakkaassa tulehduksellisessa couperosassa käyttäisin muutaman viikon Redness Relieffiä yö-päivää, sen lääkemäisten vaikutusten takia. Jos käytössä on Overnight Repair Serum se laitetaan ensin ja vasta sitten Redness relieff.
    Jos kerran pidät tuosta special cleansing gelistä,voit aivan hyvin käyttää sitä, mutta rauhoittavaksi hoitosuihkeeksi suosittelen Ultra Calming mistin. Punoituksen pitäisi kyllä pikkuhiljaa laantua, jos olet jo melkein vuoden käyttänyt Redness Relieffiä. Onko sinulle tehty tässä välissä kasvohoitoja, jolloin voisi tarkistaa onko kotihoitosysteemi sopiva?
    Näin näkemättä suosittelisin, että käyttäisit Ultra Calming Serum Concentratea aamuisin puhtaalle iholle ja jos sinulla on Overnight Repair Serum käytä se iltaisin. Sen jälkeen ohut kerros Redness relieffiä ja kaiken päälle Barrier repair, tai uusi SkinPerfect Primer. Toivottavasti saat selvää ohjeistuksestani.

    Inkeri

    VastaaPoista
  4. Anonyymi14:54

    Hei, tilasin myös noita ultracalming linjan tuotteita.Harmi kyllä kauhean kalliita.Olen ennen käyttänyt cliniqueta, ja luulen, että kuivatti herkkä, couperoottista ihoani enemmän.Itselläni tulee myös leukaan ja otsaa, välillä poskiinkin punaisia paiseita/nyppyjä. Eivät kuitenkaan ole finnejä! Vaan puristettaessa tulee kirkasta nestettä.Sitten kuivuvat jossain vaiheessa pois.Tuntuu, että ultracalming skin toner kirvelee iholla.Onko alkoholia siinä?Mitä ihonhoitotuotteita pitäisi käyttää? Olen 38 vuotias nainen.Ihoni on aina ollut herkkä.( perinnöllinen taipumuskin.) En ole ainakaan vielä huomannut apua dermalogican tuotteista.Nyt oli välillä pakko laittaa ihan perusvoidetta apteekista kasvoille, kun näpyt kirvelivät.Mietin, että ovatkohan hormoninäppyjä, vai rosaceaa? Mutta tosiaan, nyt ilmojen kylmetessä alkaa taas ilmestymään punaisia,kuumottavia laikkuja kasvoihin, kun tulee esim.ulkoa sisälle.Inhottavaa. Meikkivoidetta käytän.Toivottavasti saan joitakin vinkkejä? Tällä hetkellä ei ole edes varaa mennä kosmetologille, tms.

    VastaaPoista