lauantai 5. tammikuuta 2013

Tarvitaanko kasvohoidossa koneita ?

Tämä juttu taitaa enemmän koskea kosmetologeja, kuin asiakkaitani, mutta kerron mielipiteeni mielellään kaikille. Tiedän, että juttujani lukee paljon myös kollegat ja siksi haluaisinkin antaa omaa kokemustani teidän käyttöön. Toki käyttäkää aina omaa järkeänne, mutta kuunnelkaa myös muiden mielipidettä. Luotan omiin arvioihini asioista koska omaan niin pitkän kokemuksen. Olen luottamustehtävissäni Suomen Kosmetologien Yhdistyksessä ja Yrittäjänaisten Keskusliitossa oppinut näkemään omaan omaan ammattiini ja yrityselämään liittyviä asioita. Näihin kokemuksiin pohjaten kerron ajatukseni koneiden käytöstä kasvohoidossa ja kannattaako uusia koneita ostaa.

Selvästi erilaiset "laitekasvohoidot" ovat valtaamassa alaa kosmetologien työssä. Suomessa on viimeisen kymmenen vuoden aikana tuplaantunut kosmetiikan kauneudenhoitolaitteiden maahantuonti. Kilpailu on ihan raadolista, koska maahantuojia ja kosmetiikkasarjoja on aivan liikaa meidän oloihin. Valitettavasti maahantuojilla on ollut aina myös taipumus hiukan " hömpöttää" kosmetologeja ja minulta on lähes täysin mennyt luotto heidän puheisiinsa. Tieto ja totuus on haettava kollegoilta ja seuraamalla tieteen ja lääketieteen kehitystä esimerkiksi ulkomaalaisista lehdistä. Matkoillani yritän aina löytää tietoa miten sen maan kosmetologit toimii.

Nyt markkinoille on tulossa uusia laitteita, jotka ovat olleet korkeintaan parisen vuotta käytössä ja niiden vaikutuksesta pitkällä aika välillä ei ole mitään tietoa. Yksi tällainen laite kuuluu olevan jo aika monella Hämeenlinnan alueen kosmetologeilla. Itse en missään tapauksessa ottaisi käyttööni laitetta josta on niin pieni kokemus. Koska muistissani on hyvin sekin miten voimakkaasti mikrohionta ryntäsi markkinoille ja tuloksena ei ollut mitään hyvää. Ei myöskään ole mitään merkitystä, jos laite on toiminut hyvin Ranska, tai Italian asiakkailla. Siellä ei kohdata 60-70 asteen lämpötilaeroja, eikä asiakas ryntää hoidon jälkeen 30 asteen pakkaseen. Laitteen merkitys iholle pitää aina muuttaa Suomen oloja vastaavaksi.

Taloudellinen puoli on laitehankinnoissa todella tärkeä asia. Nyt meille kaupataan koneita jotka maksavat 30,000-60,000€. Itse en missään nimessä ostaisi yli 5000€ laitetta, koska sitä ei pysty kuolettamaan pois. Jos sijoitetaan merkkiauton hinta laitteeseen, niin sen pitää olla käytössä 24/7 ja ilman ihmistyövoimaa. Laitehintaan, kun vielä lisätään sitä käyttävän ihmisen palkka ja tervittavat aineet, niin on aivan naurettavaa edes tarjota sellaisia laitteita kosmetologille.

Meidän hoitolassa käytetään Nanolift laitehoitoa, jota teemme jo lähes kaikille. Se on meidän itse kehittämä ja rekisteröimä tavaramerkki. Siinä on kysymys käsintehdystä kasvohoidosta johon on lisätty laitehoidon osuus ja näin tehostettu vaikutusta. Kone on markkinoilla ainoastaan Dermalogicaa käyttävillä kosmetologeilla ja siinä ei ole kysymys mistään täysin uudesta asiasta. Laitteessa on yhdistetty iontoforeesia ja muita virranmuotoja jotka ovat olleet käytössä jo viitisenkymmentävuotta. Vanhat virranmuodot on yhdistetty uudella tavalla ja minä itse olen muokannut hoidon meidän olosuhteisiin sopivaksi. Koskaan ei kuitenkaan pidä heti tyrmätä mitään uusia menetelmiä. Ihminen lentää kuuhunkin, niin joskus voidaan myös kehittää laite jossa iho siliää, kuin silitysraudalla.

Neuvon kuitenkin harkitsemaan erittäin tarkoin ennen, kuin sijoitatte laitteisiin. Talouselämän alamäestä on puhetta päivittän ja se saa ainakin uuden pienyrittäjän ahdistumaan. Omasta kokemuksestani voin sanoa, että lama-aika yleensä lisää kosmetologilla käyntiä. Tällä hetkellä meidän hoitolassa on menossa voimakas noususuhdanne. Lama karsii yrityksistä jyvät akanoista. Ne hoitolat pärjää hyvin, jotka ovat panostaneet ammattitaitoon ja asiakaspalveluun. Asiakas on tarkka rahojensa vastineesta ja ne kenen ammattiosaaminen ei riitä putoaa nyt pelistä. Kosmetologeilla ei siis ole mitään hätää, jos tiedät tehneesi työsi hyvin ja rehellisesti. Niinä aikoina, kun ihmisillä ei ole varaa matkustamiseen, tai kylpyläviikonloppuihin he panostavat itsensä hellimiseen kauneushoitolassa.

Annan mielelläni apua ja neuvoja toisille kosmetologeille, koska hyvin voivat kauneushoitolat ovat kaikkien etu. Olisi myös tosi kiva keskustella toisten kosmetologien kanssa ja kuulla heidän näkemyksensä asioista. Laita siis kommenttisi tähän tai sähköpostilla minulle. Osallistukaa lukijatkin keskusteluun

2 kommenttia:

  1. Anonyymi13:13

    Asiakkaan näkökulmasta katsottuna nuo monenlaiset laitteet mitä eri hoitolat mainostavat tuntuvat aika pelottavilta. Itse olen käynnyt tässä Nanolift hoidossa ja en ajattele sitä laitehoitona, kun siinä on niin ihanaa hierontaa ja paljon muuta.
    En uskaltaisi mennäkkään näihin kaikkiin muihin ihmevimpaimiin.

    VastaaPoista
  2. Anonyymi11:10

    Kysyit asiakkaidenkin mielipidettä, niin kerrotaan se sitten. Olen ihan samaa mieltä tuon edellisen kommentoijan kanssa. Nämä kaikki ihmeen "rollerit" kuulostaa jotenkin pelottavilta ja epäilyttää onko niitä tutkittu tarpeeksi. Itse sain aikanaan mikrohionnasta ihoni, niin huonoon kuntoon etten uskaltautunut aikoihin kosmetologille. Olen ollut teidän asiakas nyt viitisen vuotta ja huomannut käydessäni ja tässä blogissa, että teillä on ilmeisesti asiakkaita kolmenkymmenenvuoden takaa. Se tuo lisäturvallisuutta, kun huomaa, että muut ovat luottaneet vuosikymmeniä teihin. Nyt olen pari vuotta käynnyt aika säännöllisesti Nanolift kasvohoidossa ja minäkään en oikein miellä istä laitekasvohoidoksi. Ne hieronnat ja koko konaisuus on niin mahtava, että sitä aina odottaa. Tunne sen jälkeen on pari viikkoa aivan ihana, minulla kasvot suorastaan kapenevat.
    Mikrohionnassa käydessäni, niin se oli tosi kivuliasta ja iho oli ihan kirjava aina jälkeen päin. Nyt, kun olen hoidossa ei kivusta ole tietoakaan ja voin mennä suoraan töihin teiltä.

    VastaaPoista