sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Dermalogican kosmetiikkaa myytävänä

Aina joskus asiakkailla on väärinkäsityksiä siitä mitkä liikkeet ja kauneushoitolat Dermalogican kosmetiikkaa myy. Joskus joku kertoo ostaneensa Dermalogicaa apteekista , joku on tehnyt ostoksia Ruotsin laivan taxfreessä. Tämä ei pidä paikkaansa.

Markkinoilla on todella paljon kosmetiikkasarjoja joiden nimi muistuttaa toisiaan. Derma sanaa käytetään hyvin paljon, koska se tarkoittaa ihoa latinankielellä. Dermatologi on taas ihotautilääkäri. Aina, kun asiakas on kertonut ostaneensa tuoteen muualta, kuin kauneushoitolasta on ollut kyse väärinkäsityksestä. Tuote on ollut aivan muu, kuin Dermalogican tuote. Dermalogicaa myy ainoastaan kosmetologit ja kauneushoitolat, joissa on henkilökunta käynyt Dermalogican koulutukset läpi. Dermalogica on ainoa Suomen markkinoilla oleva kosmetiikkasarja, joka kontroloi tarkkaan kuka sarjaa myy ja käyttää. Esimerkiksi Hämeenlinnassa on kolmesta eri paikasta vedetty sarja pois, koska henkilökunnan koulutus ei ole ajantasalla. Olen siis henkilökohtaisesti nähnyt, että Dermalogican maineesta pidetään hyvää huolta.

Stockmannilla on Dermalogican palvelupiste ja sitä ylläpitää maahantuoja eli PR-Cosmetic. Siellä on aina paikalla erittäin ammattitaitoiset kosmetologit. Samoin heillä on koulutuspaikkansa yhteydessä pieni hoitola ja myymälä Mannerheimintiellä. Euroopassa on myös muissa suurkaupungeissa suurimmassa tavaratalossa paikallisen maahantuojan Dermalogica piste aivan, kuin tuo Stockmannin piste Suomessa. Missään taxfree myymälöissä, tai laivoilla ei Dermalogicaa myydä. Ulkomailla liikkuu jonkin verran kopioituja Dermalogican tuotteita, mutta suurin osa niistä myydään nettikauppojen kautta. Kauko-Idässä ja Venäjällä on kaikista eniten kopiotuotteita kaikesta mitä ihminen keksiikin kopioida. Kannattaa säilyttää järki päässä, jos jossain on myynnissä parilla eurolla Dermalogican tuotteita, tai alle puoleen hintaan. Silloin lähes aina on kyse kopioista. Suomen markkinoilla en ole vielä koskaan kuullut, että joku olisi myynnyt Dermalogican tuotetta, jota olisi syytä epäillä kopioksi.

4 kommenttia:

  1. Anonyymi09:54

    Luulen että suomessa törmätään ennemmin juuri näihin "kuulostaa ihan Dermalogicalta"-tuotteisiin kuin varsinaiseen kopiokosmetiikkaan. Siis Dermalogican suhteen. Esim. Dermoshop, Dermaglow, Dermosil..

    Dermalogicallahan on kuitenkin aika hyvät "tunnistussysteemit", eli pahvipakkaukset, pakkaustekstit, hologrammitarrat ja melkeinpä kaikissa voiteissa on korkissa Dermalogican fontilla kirjoitettu huomautus sinettitarrasta joka tulee poistaa ennen käyttöä.

    Itse asiassa jenkeissä Dermalogicaa myydään apteekeissa, mutta silloin on kyse apteekista jossa on erikoistunut ihonhoito-osasto. Ja itse vierailemassani apteekissa Dermalogican myyjällä oli kyllä Dermalogican kosmetologiasu :)

    VastaaPoista
  2. Anonyymi12:36

    Olen itse kyllä ostanut joskus ulkomaisesta verkkokaupasta Dermalogicaa ja ihan aitoja tuotteita ovat olleet, sinetit ja hologrammit mukana yms. Tosin hinta ei ole ollut mikään pilkkahinta, eli se varmaan jnkin verran luotettavuudesta kertoo, jos joku myy tosiaan parilla eurolla, niin ei voi olla aitoa.

    VastaaPoista
  3. En minäkään usko, että kopiokosmetiikasta on vielä pelkoa Suomessa, jos tuotteen ostaa jostain liikkeestä. Ulkomaisista verkkokaupoista voi saada kopioita. Sitten nettimyynnissä voi olla varastettua Dermalogicaa, jos joku yksityishenkilö myy tuotetta. Ylipäätänsä varastetun kosmetiikan myynti on aika yleistäkin, koska kemikalioihin, kauneushoitoloihin yms. on aika helppo murtautua. Viimeksi tänä aamuna kuulin murrosta ja kosmetiikan joutumisesta varkaiden käsiin. Kyse ei ollut Dermalogicasta.
    Aika monessa maassa Dermalogicaa voi olla apteekin kosmetiikkaosastolla, koska USA:ssa ja Euroopassakin apteekki on kosmetiikkakauppa myös. Silloin paikalla on aina Dermalogican koulutuksen saanut kosmetologi. Suomessa näin ei vielä ole, vaan meillä kyse on lähes aina kauneushoitoloista.
    Kyse ei ole siitä, että muut sarjat haluaisi tahallaan sekaantua Dermalogican kanssa. Ennemminkin siitä, että asiakas huomaamattaan ja tietämättömyyttään sekoittaa eri kosmetiikkasarjat. Kun lukee nimet kunnolla ja loppuun saakka ei ole mitään vaaraa sekoittaa Dermalogicaa muuhuun kosmetiikkaan.

    Inkeri

    VastaaPoista
  4. Aika monihan myy ja ostaa kosmetiikkaa esim. eBayssä. En ikinä uskaltaisi ostaa mitään kosmetiikkaa nettihuutokaupasta vaikka myyjällä olisikin hyvä profiili ja referenssit.

    VastaaPoista