tiistai 5. helmikuuta 2013

Kreivitär Mariza ja Anna Karenina

Viikonloppuni oli varsin kulttuuripainotteinen, kun kävimme ensin perjantaina katsomassa Verkatehtaalla Kreivitär Marizan ja sunnuntaina elokuvissa näimme Anna Kareninan. Tuo perjantai illan Kreivitär Mariza oli täysi pettymys ja siksi halusinkin nähdä jotain kaunista ja päädyimme elokuviin katsomaan Anna Kareninaa.

Pääsen todella harvoin perjantai iltana mihinkään, koska olen yleensä työssä kello 21 saakka. Nyt olin varannut viime perjantain koulutuspäivää varten ja se peruuntuikin muutama viikko sitten. Varasimme liput siis aika myöhäisessä vaiheessa Verkatehtaalle ja liput olikin melkein loppuun myyty. Lipunmyyjä suositteli parven ihan viimeistä penkkiriviä, josta näkymä olisi hyvä. Kyllähän näkymä olikin ihan kohtuullinen, mutta mitään ei oikein kuullut. Ehkä nuo huonot paikat oli syynä ettei Kreivitär Mariza ollut mikään elämys. Tosin sekin hiukan harmitti, että pääosan esittäjä Johanna Rusanen-Kartano oli sairastunut ja häntä paikkasi Tampereen työväen teatterin näyttelijä, joka oli syksyn esittänyt Marizaa. Hänellä oli vasta näyttelijänä Jyrki Anttila, jolla on upea ääni ja ainoa joka kuului salin perälle asti. He olivat parina ihan epätasapainossa varsinkin, kun tuo Marizan esittäjä oli huomattavasti iäkkäämpi ja tosi pullea. Hiukan koominen pariskunta.

Anna Karenina oli onneksi yhtä ihana ja traaginen, kun aina ennenkin. Annaa esitti Keira Knightley ja hän oli tosi kaunis ja rooliinsa sopiva. Nautin elokuvasta kovasti, vaikka tarina on vanha ja moneen kertaan nähty. Pidin kovasti elokuvan lavastuksesta, koska siinä oli osittain aivan, kuin teatteri esityksen lavasteet. Mieheni mielestä se teki taas elokuvasta sekavan ja hiukan naurettavan. Mieheni hiukan vilkuili kelloa loppuvaiheessa, kun elokuva kesti 2h 10min. Tosin elokuva ei ollut miehille tarkoitettukaan ja siellä ei montaa miestä ollukkaan. Näin, kun tarinan tuntee ja se koskettaa ja nauttii ihanista puvuista, niin elokuva oli kyllä näkemisen arvoinen.

1 kommentti:

  1. Anonyymi17:44

    Olin tuossa samassa operetissa Verkatehtaalla ja pettymys se oli minullekin. Mielestäni istuimme ihan hyvillä paikoillakin, mutta äänet eivät vaan kuuluneet. Harmittavaa.

    VastaaPoista