maanantai 18. helmikuuta 2013

Silkin sileä vartalon iho

En voi, kun hehkuttaa Dermalogican vartalokuorinnan tehokkuutta. Sain tänään tosi hyvää palautetta asiakkaalta, joka hoiti atooppisen vartalonsa ihon kuntoon Exfoliant Body Scrubilla ( 150g, 54€) ja Body Hydrating Creamilla ( 477ml, 77€).

Pitkäaikainen asiakkaani, noin viisikymppinen atoopikko päätti ennen joulua hoitaa ihonsa kuntoon. Hän oli pitkän yksinolon jälkeen löytänyt uuden kumppanin ja halusin senkin takia olla ulkoisestikin parhaimmillaan. Kasvojen iho olikin ollut jo hyvässä hoidossa vuosikausia, mutta vartalon ihon hoidossa laiskuus vei aina voiton. Kesällä vartalo pysyikin suhteellisen hyvässä kunnossa pienelläkin rasvauksella, mutta vuosien kokemuksella tiesin, että viimeistään tähän aikaan vuodesta hänen ihonsa on ihan kuiva, ja ihottumassa. Kasvoissakin atooppista ihottumaa oli aiemmin ollut, mutta se oli saatu kuriin jo vuosia sitten säännöllisellä kasvohoidolla.

Marraskuussa hän päätti, että tänä talvena hän ei halua pelailla kortisonivoiteiden kanssa kevät talvella eikä aio olla taiveihottumassa. Ihon hoidon onkin hyvä olla ennalta ehkäisevää, koska jo ihottumaista ihoa on vaikeampi hoitaa kuntoon. Asiakkaani oli käyttänyt Body Scrubia, joka toinen päivä vartalonsa pesuun. Helpointa sitä on käyttää laittamalla sitä hiukan pesusieneen, tai Dermalogican omaan pesuliinaan. Pesuliinalla iho on helppo ja nopea käydä kuorinta-aineen kanssa läpi ja pesu tulee siinä samalla. Kuorinnan kanssa ei siis tarvitse mitään muuta pesuainetta. Joka toinen päivä asiakkaani huuhteli ihonsa suihkussa pelkällä lämpillä vedellä eikä käyttänyt mitään pesuainetta. Atooppista ihoa ei saa pestä liikaa. Jokaisen kastelun jälkeen hän levitti vartalolle Body Hydrating Creamin ja sekin imeytyy nopeasti, jos sen levittää hiukan kostealle iholle. Hoidon tuloksena hänen ihonsa on nyt silkin sileä. Kaikki karheus on poissa eikä atooppisesta ihottumasta näy jälkeäkään.

Olen itsekin oppinut käyttämään kuorinta-ainetta Dermalogican pesuliinan kanssa ja sen helpompaa tehohoitoa ei vartalolle olekkaan. Nyt on hyvä hetki aloittaa vartalon tehohoito, niin keväällä on hyvä kuntoinen iho, kun vaatteet vähenee.

2 kommenttia:

  1. Anonyymi10:10

    Olen myös atoopikko ja hoitanut vartaloani jo pari vuotta Dermalogican kuorinnalla, pesunesteellä ja voiteella. Yhdistelmänä ne tuntuu toimivan oikein hyvin. Hetken aikaa minulla oli loppu kuorinta-aine ja jäi pari kuukautta pesut pelkkään pesunesteeseen ja ihoni selvästi voi huonommin. Ilmeisesti siinä kuorinnassakin on jotain hoitoainetta, kun sekin tekee ihosta sileän, eikä se ole niin kuiva. Voin kyllä omasta puolestani niitä suositella.
    Eikä hintakaan ole paha, kun niitä menee vain pari pulloa ja tuubia talven aikana.

    Atoopikko

    VastaaPoista
  2. Anonyymi20:10

    Kokeilkaapa tota kuorintaa jalkojen hoidossa. Saunassa, kun hyvin liotetut kantapäät ja jalkapohjat kuorii pari kertaa viikossa Exfoliant Body Scrubilla, niin ei tarvii kärsiä kovettumista.

    VastaaPoista