torstai 4. huhtikuuta 2013

Pinkki huulipuna pannaan!

Kaupungilla käydessäni pisti taas silmääni muutaman naisen aivan kammottava huulipuna. Olen tästä ennenkin paasannut, mutta taas on purettava sydäntäni:).

Kuusi- seitsemänkymmentäluvuilla tuli muotiväriksi huulipunaan kalpea helmiäisvaaleanpunainen. Siihen aikaan ei ollut kovinkaan paljoa valinnan varaa väreissä ja se sopikin sen hetken muotiin ja parikymppisille naisen aluille. Nyt nämä naiset ovat viisi-kuusikymppisiä, mutta huulipuna on edelleen sama. Nyt se väri oikein korostuu kevään kirkkaassa auringonpaisteessa. Tuo helmiäispinkki ei mitenkään istu ihmisen omaan väritykseen. Näin talven jäljiltä iho on hyvin kalpea ja osaksi harmaakin ellei sitä ole kunnolla hoidettu. Pinkki sävy näyttää erittäin kovalta ja kylmältä ja korostaa ihon harmaankalpeutta. Varsinkin, kun on vielä lunta maassa ja valo on hyvin kylmää, niin se korostaa pinkin värin kylmyyttä. Pinkissä on joukossa myös sinipunainen häivähdys ja se taas korostaa katkenneita verisuonia, jos niitä on iholla. Vaikka couperosaa ei olisikaan kovin paljoa, niin sekin näyttää voimakkaalta pinkin huulipunan ansiosta.

Suosittelen näin alkukeväästä lämpimiä ja pehmeämpiä värejä. Korallin, ruskean ja pehmeän oranssin  sävyissä löytyy paljon enemmän hyviä puolia. Korallisävy sopii oikeastaan kenelle vaan ja se ei riitele pukeutumisvärien kanssa. Se ei korosta kalpeutta eikä couperoottisuutta. Youngbloodin huulipunista lempeitä kevätsävyjä on Sorbet, Bliss tai Coral Beach ( 33€). Huulikiilteistä kivoja sävyjä on Rhapsody, Coral Kiss tai Poeut. Huulikiille on hinnaltaan 37€. Sekä huulipunaan, että huulikiilteeseen saa hiukan voimaa lisää rajaamalla huulet kirkkaan punaisella Trully Red ( 23€)huultenrajauskynällä.

Tähän aikaan keväästä on hyvä piristää itseään uusilla meikkiväreillä ja huulipuna on kaikkien naisten suosikkimeikki. Hämeenlinnassa on Inspiraatio! Messut 11.4 klo 16.00- 21.00 Wetterin tiloissa ja siellä meilläkin on oma messupaikka. Siellä on esillä meikkejä ja pääset kokeilemaan kevään uutuuksia. Messuille on vapaa pääsy ja esille asettajia on yli kaksikymmentä sisustus-muoti - ja kauneudenhoitoyrityksiä.

8 kommenttia:

  1. Anonyymi14:09

    Puhut asiaa. Olen itse n. 50 v ja AINA käyttänyt vaal.punaista huulipunaa, mutta juuri viime viikolla ajattelin, että täytyisi kokeilla lämpimiä oransseja...
    Kiitos hyvästä blogista!!!
    T:Päivi

    VastaaPoista
  2. Mukavaa saada kiitoksia. Hyvä, kun voin auttaa lukijoita jutuillani. Siirtykää vaan rohkeasti kaikki yli viisikymppiset koralleihin ja oransseihin huulipuniin. Ne istuvat ihon väriin hyvin luontevasti.

    Inkeri

    VastaaPoista
  3. Meikkiminni18:32

    Onko sinin mielestäsi väri Vivid kylmä, vai lämmin sävy. Luuletko sen korostan couperoottisuutta?

    Minni

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vivid on värinä vähän sekä kylmä, että lämmin. Riippuu todella paljon miten huulien oma väri sitä muuttaa. Jos on sinipunaisia voimakkaita verisuonia näkyvillä Vivid saattaa niiden sinisyyttä nostaa esiin. Pelkkää tasaista punoittelua se tuo esiin. Vivid on hyvinkin kirkas ja voimakaskin mattapunainen. Toiset meikkitaiteilijat sanovat, että voimakkaan punainen huulipuna häivyttää poskien punakkuutta. Tällöin huomio kiinnittyy huuliin ja kukaan ei huomaa punoittelua poskilla.

      Inkeri

      Poista
  4. Anonyymi19:19

    Hei Inkeri,

    Haluaisin kyllä uskoa kasvohoitojen tehoo, mutta valitettavasi minulla on huonoja kokemuksia niistä. Nyt olen lukenut blogiasi ja voisikohan olla niin, että kosmetologi (teillä en ole koskaan käynyt) on hoitanut väärin ihoani. Kävin pari kertaa muualla Dermalogica ihonhoidossa, koska ihoni oli pintakuiva mutta siinä oli kauttaaltaan mustapäitä. Aiemmin iho oli ok, mutta minipillereiden useamman vuoden käyttö alkoi aiheuttaa ongelmia naamassa ja selässä. Noh, sain ohjeeksi käyttää precleanse, special cleansing gel, multiactive toner, clearing mattifier + oil control lotion tai active moist ja naamiona sebum clearing mask ja kuorintana daily microfoliant. Kävin pari kertaa hoidossa ja käytin tuotteita todella tunnollisesti ainakin vuoden. Iho kuitenkin on vain mennyt vielä pahemmaksi ja olen pettynyt hoitoihin ja Dermalogican tuotteisiin, joihin meni melkoinen määrä rahaa.

    Blogisi perusteella olen kuitenkin saanut kuvan, että olet asiantunteva kosmetologi ja pidät Dermalogicaa ehdottomasti parhaimpana merkkinä. Onkohan niin, että jostain syystä Dermalogican tuotteet vain eivät sovi minulle? Oletko törmännyt siihen, ettei niistä jollekin asiakkaistasi olisi ollut apua? Vai onko minulla väärät tuotteet? Miten olet niin vakuuttunut Dermalogican paremmuudesta muihin hoitolasarjoihin verrattuna? En halua missään nimessä kritisoida ja lukijoille korostan, että en ole käynyt Inkerin hoidossa. Olen vain hämmentynyt, kun niin hyväksi kehuttu merkki on vain pahentanut ihoani, vaikka olen sitä sitkeästi yrittänyt käyttää.

    VastaaPoista
  5. Kiitos erittäin hyvästä kommentista ja kysymyksestä. Juuri tämän kaltaisia haastavia asioita tykkään pohdiskella.
    Ensiksi vastaus siihen miksi olen vakuuttunut Dermalogican tehosta. Teen lyhyen vastauksen, mutta siinä on aihe ihan koko postaukseenkin. Dermalogica on International Dermalogist Instituten ( IDI) kehittämä ihonhoitosarja, vain ammattilaisille. IDI on maailman laajuinen kosmetologien jatkokoulutus instituutti, joka aloitti toimintansa 70-luvulla. He kehittivät Dermalogican jo pitkään ammatissa toimineille vaativille kosmetologeille noudattaen heidän toivomuksiaan. Dermalogican raaka-ainepohja on ainutkertainen, koska se ei sisällä mineraalirasvoja, hajusteita, väriaineita eikä synteettisiä aineita. Vastaavaa ei ole Suomen markkinoilla.

    Sitten tuohon sinun iho ongelmaan. Aivan varmasti sinulle löydetään apua, mutta joku tällä hetkellä on jotenkin pielessä. Olen käyttänyt Dermalogicaa 13v, ja en ole koskaan törmännyt siihen ettei ne tuotteet auttaisi. Jos tuotteet eivät sovi iholle tulee yliherkkyysreaktio, mutta sinulla ei sellaista ole. Yliherkkyyteenkin olen törmännyt vain 3-4 kertaa näiden vuosien aikana. Ihan hyvältä vaikuttaa myös tuo tuotevalintasi. Minusta ihosi tilanne kuulostaa siltä, että käytössäsi olisi tukkivia ja kuivattavia mineraalirasvoja. Onko sinulla millainen meikkivoide, tai käytätkö vielä jotain muuta noiden mainitsemisiesi Dermalogican tuotteiden lisäksi? Yksi vaihtoehto voisi olla harvinainen minipillereiden aiheuttama mustapääacne, johon ei oikeastaan auta kuin antibiootit.
    Tämän enempää en osaa auttaa ihoa näkemättä. Tilanteesi on tosi mielenkiintoinen kerro miten se etenee. Onko ihosi ollut yhtään parempi kasvohoidon jälkeen? Tuntuuko, että mustapäät ja kuivuus edes muutamaksi viikoksi helpottaa kasvohoidon jälkeen?

    Inkeri

    VastaaPoista
  6. Anonyymi11:13

    Hei Inkeri,

    Kiitos paljon vastauksestasi. Ihoni ei tosiaan ole herkkä eikä siinä juuri ole finnejäkään, vain mustapäät vaivaavat ja paikoittainen kuivuus. Voisikohan ihoni tarvia lisää kosteutusta? Hoidon jälkeen iho on ollut joitakin päiviä parempi, ei kuitenkaan kovin kauaa. Meikkivoiteena käytin ennen erilaisia tuotteita, muun muassa Lancomea, mutta nyt olen siirtynyt blogisi löytämisen jälkeen Youngbloodiin puuteriin. Iho tuntuu kuitenkin vähän pintakuivalle, joten olisiko Dermalogican cover tint parempi? Luulen,että syypää tilanteeseen on minipillerit, koska niiden käytön jälkeen iho on alkanut ympäri kehoa kuivua, mutta toisaalta hiukset rasvoittua ja mustapäät vaivaavat kasvoissa ja selässä. Selkään en ole käyttänyt Dermalogicaa. Olenkin ajatellut nyt lopettaa minipillerit ja katsoa korjaako se pikkuhiljaa asiaa.

    VastaaPoista
  7. Kyllä tuo ongelmasi kuulostaa, niin sisäsyntyiseltä, että paras päätös olisi varmaan vaihtaa noita pillereitä. Moni asiakkaani syö Diane Nova pillereitä ja ne toimii hyvin ihon rauhoittajana.
    Lisää kosteutta ihosi varmaan tarvitsee ja suosittelisin Skin Hydratant Boosterin se on aivan puhdasta kosteutta eikä takuulla rasvoita. Youngbloodin mineraalimeikki on erinomainen valinta ja se ei yleensä tunnu kuivalta. Ilmeisesti sen alle olisi hyvä laittaa lisää kosteutta eli tuo boosteri. Cover Tintkin on hyvä meikkivoide, mutta on ihan makuasia kummasta pitää.
    Kunhan päästää sisälämmityksestä ja pakkasista ihosi tilanne paranee senkin myötä.

    Inkeri

    VastaaPoista