tiistai 2. heinäkuuta 2013

Meikki on helppo kaunistus

Kirjoitan varmaankin liian vähän meikeistä ja meikin tekemisestä. Olen niin painottunut ammatimaiseen ihonhoitoon, että meikkaus jää väkisinkin sivuseikaksi. Näin se ei saa missään tapauksessa olla, koska päivittäisessä työssäni meikkaus on aina esillä. Meikki on helppo ja nopea tapa kohentaa ulkonäköään ja melkein jokaisella suomalaisnaisella on jotain meikkituoteita kotonaan. Tästä lähtien lupaan kiinnittää enemmän huomiota meikkeihin ja meikkaukseen.

Meikkaus ja meikkituotteiden valinta on aika paljon myös makuasia. Joku tuote voi minun mielestäni olla laadullisesti täydellinen ja asiakas ei välttämättä tykkää siitä ollenkaan. Esimerkiksi ripsivärien kohdalla usein on näin, että se mikä on toisen suosikki onkin toiselle ihan kauhistus. Youngblood meikkisarja on laadullisesti erinomainen. Se ei missään tapauksessa tuki ihoa, koska se ei sisällä mineraalirasvoja. Youngbloodissa käytetään vain mineraalipigmenttiä ja siinä ei ole mitään tunnettuja allergeeneja, myös Astma- ja allergialiitto suosittelee sitä. Kaikista tärkeintä meikkituotteiden valinnassa on juuri laatu ja oikeat värit. Meikeissä hinta ja laatu kulkee tiukasti käsikädessä, halvat markettimeikit eivät ole kovinkaan laadukkaita. Laadussa tärkein ominaisuus on pysyvyys. Mitä merkitystä on, jos meikki näyttää hyvältä, vaan aamupäivän ja iltapäivällä kaikki onkin jo levinneet pitkin poskia. Nimenomaan se kertoo laadusta ettei meikki ole sotkuisen näköinen iltapäivälläkään.

Paras tulos meikissä saadaan aina, kun kaikki tuotteet ovat samasta sarjasta. Silloin tuotteet toimii yhteen ja meikki pysyy parhaiten koko päivän. Jos esimerkiksi poskipunan laatu on ihan erilainen, kuin meikkivoiteen, poskipuna häipyy parissa tunnissa. Huonolaatuisen meikkivoiteen päälle tehty silmämeikki ei pysy, vaikka silmämeikit olisi miten hyviä. Meikin pitää myös pysyä niin hyvin ettei sitä tarvitse korjailla päivän mittaan. Ainoastaan huulipunaa joutuu lisäilemään, koska se melkein tunnin sisään kuluu huulilta pois. Harva aikuinen nainen ehtii ja viitsii korjailla meikkiään jatkuvasti työpäivän aikana, siksi pysyvyys onkin meikin tärkeä ominaisuus. Sotkeentunut meikki yli nelikymppisellä naisella tekee hompsuisen mielikuvan ja sitähän ei kukaan halua.

Olisikin kaikista järkevintä valita yksi meikkisarja ja pysytellä siinä. Se tulisi myös edullisimmaksi, koska ei tekisi niin paljon virhe-ja heräteostoksia. Itse tietysti suosittelen Youngblood meikkisarjaa, koska sen laadusta olen aivan varma ja meiltä on helppoa ostaa meikit, koska autamme valinnassa. Youngblood ei kuitenkaan ole niin ylivoimainen meikkisarjana, kun Dermalogica on ihonhoitosarjana. On varmaan muitakin meikkisarjoja, kuin Youngblood joka pystyy samaan laatuun, Dermalogicaa parempaa ihonhoitosarjaa ei taas Suomen markkinoilta löydy. Ostaessaan meiltä meikit voi olla varma siitä, että saa itselleen sopivan laadun ja värin. Me emme koskaan myy meikkiä, vaan myymisen ilosta. Tärkeintä on, että asiakas voi varmasti käyttää sitä kotiin päästyään. Pyrimme myös hiukan ohjailemaan asiakkaan valintoja, jos näyttää siltä, että hän mieltyy ihan itselleen sopimattomaan väriin.

Youngblood on meikkisarjana tehty aikuiselle naiselle ja sen värivalikoimasta ei löydykkään ylilyöntejä. Olemme jo sisäänostovaihteessa raakanneet pois sävyt, mitkä ei mitenkään sovi suomalaiselle aikuiselle ihmiselle. Youngbloodin värivalikoima on murrettu ja hillityn tyylikäs, joten pelkoa ihan kamalasta valinnasta ei ole. Yleensä suomalaisen naisen pitäisikin oppia käyttämään meikkivärejä rohkeammin. Meillä yleisin virhe on käyttää liian vähän meikkiä ja liian pliisuja värejä. Liikaa varovaisuus ei ole hyvästä. Toisaalta taas suomalainen nainen on meikissään huolellinen eikä tee ylilyöntejä. Aina, kun kasvohoidossa poistan aluksi asiakkaan meikkiä olen ylpeä siitä, että asiakkaillani on niin hyvin tehty meikki. Näen myös sen, että ne asiakkaat joiden meikit on pääsääntöisesti Youngbloodia saavat sillä erittäin hyvin pysyvän meikin. Moni asiakas tulee hoitoon vasta työpäivän jälkeen ja meikki on tehty aamuseitsemältä. Tuskin kukaan on meikkiään päivän mittaan korjaillut ja siitä huolimatta se on aivan siisti vielä iltakuudelta.

10 kommenttia:

  1. Hyväkuntoisella iholla meikkikin näyttää hyvältä. Toinen asia mikä merkittävästi vaikuttaa meikin pysyvyyteen on pohjustus. Siis oikeanlainen kosteusvoide ja pohjustustuotteet. Olisin ihan hukassa ilman Oil Control Lotionia koska vaikka kuinka huolehdin ihostani on T-alueeni auttamatta öljyinen ilman apuvälineitä.



    VastaaPoista
  2. Olet oikeassa taas kerran. Ei Younbloodinkaan meikit pysy, jos pohjavoiteet on aivan väärät. Tiedän myös, että on ihmisiä jotka laittavat meikkivoiteen suoraan iholle ilman kosteusvoidetta. Vaikka olisi Younbloodin mineraalimeikki, niin kyllä talven pakkasilla iho hilseilee, jos alla ei ole kosteusvoidetta.
    Siinä tekee iholleen pahan karhun palveluksen, jos ei käytä kosteusvoidetta meikin alla. Varsinkin joku huonolaatuinen meikki imeytyy ihoon ja tukkii huokoset ilman kosteusvoiteen suojavaikutusta.

    Inkeri

    VastaaPoista
  3. Anonyymi18:23

    Hei!
    Sain viime viikolla Sundance aurinkopuuterin ja verkkokauppa paketissa oli ihanan runsaasti näytteitä mukana, kiitos siitä. Myös tuon YB:n aurinkopuuterin pakkauksen uudistus oli kiva juttu. Edellisessä pakkauksessa oli kierrekorkki ja se oli paljon kömpelömpi käyttää, kuin tämä uusi. Väri oli yhtä ihana, kuin ennenkin.

    Onko tuohon mineraalimeikkipakkaukseen tullut sama uudistus? Välillä tuntuu, että mineraalijauhe menee kierteiden väliin ja kansi on vaikea laittaa paikoilleen. Tosin siinäkin laatu korvaa kaiken, siitä en koskaan luovu.
    Kiitos vielä kerran hyvästä verkkokauppa palvelusta.

    Savon tyttö

    VastaaPoista
  4. Anonyymi23:20

    Mikä huultenrajauskynä olisi paras Dragon Fruit huulipunan kanssa? Kokeilin sävyä Rose, joka minulla jo onkin, mutta en oikein osaa sanoa oliko se hyvä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rose sävy on ihan hyvä rajaukseen Dragon Fruit huulipunan kanssa, se hiukan miedontaa huulipunan kirkkautta. Ihan kirkkaan punainen rajaus Truly Red sopii myös hyvin ja se taas tuo esiin Dragon Fruit huulipunan punaisuutta.

      Inkeri

      Poista
  5. Anonyymi00:15

    Mites paljon menee postikuluja ja muita maksuja, jos tilaan verkkokaupasta pelkän aurinkopuuterin?
    Kyselee Janna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidän verkkokaupassa ei mene posti-tai muita kuluja. Maksat vain aurinkopuuterin hinnan eli 55€.

      Inkeri

      Poista
  6. Anonyymi20:23

    Teit minulle viime talvena meikin, kun olin juhliin menossa ja olin siihen varsin tyytyväinen. Se oli oikeastaan oppitunti meikistä sain niin paljon vinkkejä. Olin siihen asti meikannut seitkytluvun tyyliin jolloin opettelin teininä meikkaamaan.
    Eikö sinun kannattaisi mainostaa meikkioppitunteja, varmaan moni yli viisikymppinen haluasi kokeilla jotain uutta. Ostin silloin muutaman YB:n meikin ja ne ovat olleet kaikki ahkerassa käytössä. Miellyin myymiesi meikkien laatuun ja tulen taas syksyllä uusia värejä katsomaan.

    Ritu

    VastaaPoista
  7. Kiva, että olet ollut tyytyväinen tekemääni meikkiin. Teen kyllä meikinohjauksia en vaan ole niitä erityisesti mainostanut.
    Meikin hinta on 45€ ja samalla ohjaan miten sitä tehdään. Tärkeintä on se, että pääsee ensin kokeilemaan uusia värejä ihollaan, että tietää miltä ne näyttää käytännössä. Pitää varmaan järjestää jotain meikkipäiviä, jos siihen olisi kiinostusta. Laittakaa kommentteja ja ideoita, jos teitä sellainen kiinnostaisi.

    Inkeri

    VastaaPoista