perjantai 19. heinäkuuta 2013

Tietoa parkkipaikoista

Kaikki hämeenlinnalaiset tietävät, että keskustan parkkipaikkaongelmat puhuttaa näin kesälläkin ja Hämeen Sanomien yleisönosastolla käydään vilkasta keskustelua toriparkista yms. TÄRKEÄ TIETO, joka koskee kauneushoitolamme asiakkaita on se, että hoitolan eteen Raatihuoneenkadulle ei saa parkkeerata.

Ennen viime kesän katuremonttia hoitolamme edessä kadulla oli tosi hyvä ilmainen parkkitila, jossa sai olla tunnin verran. Se palveli hyvin meillä ostoksilla kävijöitä ja lyhyempien hoitojen asiakkaita. Ne parkkipaikat jäi pois, kun Raatihuoneenkatu remontoitiin viime kesänä. Nyt keväällä siihen taas alkoi tulla autoja parkkiin, koska siinä ei ole mitään selvää pysäköintikieltomerkkiä. Pari kuukautta autot saivatkin olla siinä ihan rauhassa, mutta nyt juhannuksen tienoilla kaupunki keksi sen olevan oiva rahastuskohde. Nyt siinä kiertää melkein tunnin välein parkkipirkot ja se on varma sakkopaikka. Vieläkään siinä ei ole mitään liikennemerkkiä pysäköintikiellosta. Muistakaa ettette jätä enää autoa siihen ellette halua tukea köyhää kaupunkiamme sakkomaksuilla.

Hämeen Sanomissa oli myös juttu, että Hämeenlinnassa tulee kaikki parkkipaikat maksullisiksi. Näin pyritään ohjaamaan autoilijoita Kaivoparkkiin ja Keinuparkkiin, jotka ovat olleet tyhjillään. Aika moni asiakkaamme onkin todennut, että Kaivoparkki on helpoin parkkipaikka meille hoitoon tullessa.  Siellä on reilusti tyhjää tilaa ja ei tule kiire, että parkkiaika menisi umpeen, lisäksi sieltä ei ole kuin parisataa metriä meille. Tuo katetyömaa sekoittaa lähistömme liikennettä vielä vuoden verran ja olkaa tarkkoja, kun siinä liikutte. Ajosuunnat tuntuu muuttuvan ihan päivittäin. Kesälomani jälkeen, kun ensimmäisen työpäivän jälkeen lähdin kotiin olin ihan hukassa. Jouduin kiertämään korttelin pariin kertaan ennen, kuin hoksasin miten pääsen moottoritielle ja Janakkalaan päin.

Syksyn aikana Kaivokadusta tulee kaksi suuntainen mikä taatusti aiheuttaa hämmennystä, joten varatkaa aikaa meille päin tullessanne. Sillat avataan nykytiedon mukaan 2.8 normaalille liikenteelle ja silloin perjantai iltapäivänä Kaupunkikeskustayhdistys on jakamassa silloilla kahvikuponkeja keskustan kahviloihin. Silloin siis kannattaa poiketa keskustaan ja nauttia ilmaisista kahveista.

3 kommenttia:

  1. Onnenkauppa11:19

    Nää Hämeenlinnan parkkipaikkajutut on ihan Hölmölästä. Arvaa kui moni asiakas on juossut tiehensä kesken kaupan teon meidän puulaakista, kun parkkiaika menee umpeen. Ei taatusti houkuta asioimaan keskustaan, kun koko ajan pitää vilkuilla kelloa.
    Eikä vieläkään ole kunnon merkkejä ja viittoja Kaivoparkkiin.

    VastaaPoista
  2. Anonyymi15:05

    Kun metsään haluat mennä nyt, niin takuulla yllätyt! Hämeenlinnan kaupungin liikenne/parkkeerausjärjestelyistä vastaavat vaan eivät tätä tajua. Metsässä ollaan eksyksissä ja päivitellään ihmisten tyhmyyttä ja parkkitalojen tyhjyyttä. Kuinka joku saattaa kuvitella, että 10 min piipahdus vaikkapa suutarilla tai voidepurkin hankinnassa tehdään parkkitalosta, missä parkkeerausoperaatio + kävelymatkat edestakaisin vievät 20 - 30 min?

    VastaaPoista
  3. Anonyymi15:57

    Sain heinäkuun alussa pikavoiton siinä Inkun ikkunoiden alla, kun piipahdin silmälasiliikkeessä. Siinäkin olisi aivan hyvä tila parkkia varten ja olihan siinä ennen katuremonttia parkkitilat. Ihan kuin kaupungin kiusan tekoa ettei siihen saa enää autoa jättää, eikä siinä ole kunnon merkkiä pysäköintikiellosta.
    Niinhän Hämeen Sanomissa sanottiin, että autoilijat pakotetaan parkkitaloihin, kun muu parkkeeraus vaikeutetaan.

    Pirjo

    VastaaPoista