perjantai 2. elokuuta 2013

Ihomuutoksia UV-säteilystä

Puhun päivittäin asiakkaiden kanssa auringon vaikutuksesta ihoon ja ihomuutoksista. Moni hämmästelee näenkö sellaisia asioita heidän ihostaan ja miten ne näkyy. Kasvohoidon yksi tarkoitus on ennaltaehkäistä pahanlaatuisia ihomuutoksia ja havaita ne mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Oman työn ammatillinen osaaminen paljastaa paljon sellaisia asioita mitä ei maallikko näe, oli se työ mitä hyvänsä.

Asiakas harvoin pystyy itse erottamaan ihon värimuutokset ja sitä minkä asteinen UV-säteilyn vaikutus on ollut. Usein vaurioituneet kohdat ovat alempana, tai ylempänä, kuin muu iho, mutta ero on vain millin sadasosia. Ihomuutokset erottuu vain jos niitä on oppinut katsomaan ja hakemaan. Sitä ei tietenkään pysty sanomaan onko muutos pahanlaatuista, vai ei. Sen näkee vasta koepalasta. Ihossa on kuitenkin paljon muutoksia jotka eivät ole melanoomaa, mutta ne pitää hoitaa. Aurinkokeratoosi on yksi yleisempiä ja niitä näen ainakin viikottain. Sanoisin, että noin 20-30% asiakkaista ovat saaneet ihoonsa UV-säteilyä sen verran, että aurinkokeratoosi on syntynyt. Määrä ei siis ole mitenkään vähäinen, yli puolella heistä on jo tehty jäädytyshoitoja.

Näen ihosta aina onko se joutunut alttiiksi UV-säteilylle ja missä ikävaiheessa se on tapahtunut. Kuusikymppisen asiakkaan ihosta näen selvästi, jos auringonottobuumi on ollut nelikymppisenä. Jos ihmiset tietäisivät miten paljon näen auringon vaurioita he takuulla pysyisivät poissa suorasta auringosta. Kasvohoidon aikana näen vakioasiakkaista miten heidän aurinkokeratoosinsa etenee ja sanon heti, kun on tarvetta lääkärin hoitoon. Vielä kertaakaan en ole valitettavsti lähettänyt ketään turhaan lääkäriin.

Auringosta tulee paljon myös vähäisempiä muutoksia, joita voi kasvohoidolla korjata. Pigmenttiläiskät ovat tällaisia ja ihon epätasaisuus ja kuivuus. UV-säteilyn aiheuttamaa ihon ohentumis- ja vanhenemisprosessia pystyy paljon hidastamaan. Kaikki ei ole siis menetty, vaikka aurinkoa on jo saanutkin. Suurin osa auringon haitoista iholla on tullut ihan vahingossa. Omilla vanhemmillani ja nyt appivanhemmillakin on aurinkokeratoosia, mikä vaatii lääkärin hoitoa. Takuulla he eivät ole auringossa makoilleet, mutta omat vanhempani maanviljelijöinä ovat vaaravyöhykkeessä. Kaikki ulkoliikuntaa ja puutarhatöitä harrastavat joutuvat alttiiksi liialle säteilylle.

Todella moni asiakas hakee Dermalogican Solar Defence Boosteria sk 50 ihotautilääkärin kehoituksesta. Se on tällä hetkellä tehokkain ja turvallisin aurinkosuojavoide Suomen markkinoilla. Koskaan ei ole myöhäistä herätä hoitamaan ja suojaamaan ihoaan auringon haitoilta. Jos on epätietoinen siitä pitääkö ihomuutoksista mennä lääkäriin, voi ensin tulla kasvohoioon ja me taas neuvomme eteenpäin.

10 kommenttia:

  1. Anonyymi18:15

    Olen katsellut käsivarsiani, jotka ovat saaneet jatkuvasti aurinkoa lyhyiden tai puolipitkien hihojen ansiosta. Kämmenselän ja käsivarsien iho on ryppyistä ja kuivaa päivittäisestä kosteusvoiteen käytöstä huolimatta. Kasvoissani en huomaa samaa ongelmaa vaikka ikäni lähentelee kuuttakymmentä. Onko dermalogigan tuotteissa ratkaisua tähän ongelmaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anteeksi, että ehdin nyt vasta vastaamaan näihin kysymyksiin. Meillä elokuu alkoi aika vauhdilla ja työpäiväni venyi sen verran etten enää ehtinyt näihin blogikysymyksiin saakka. Mielelläni kuitenkin otan kysymyksiä vastaan ja vastaan niihin eli laittakaa vaan lisää kysymyksiä omista ihohuolistanne.

      Kuivaihoisella käsivarret, olkapäät ja rintakehä kuivuu helposti auringon vaikutuksesta. Ne ovat melkein yhtä ohutta ihoa, kuin kasvojen alue ja hoidon tarve sillä alueella on suuri. Mitään varmaa tehohoitoa en pysty neuvomaan mikä korjaisi jo tapahtuneen ihon ohentumisen. Jonkin verran apua saa After Sun Repair vartalovoiteesta joka on tarkoitettu auringon oton jälkeen, mutta se on erinomainen vartalovoide kesät, talvet. Siinä on todella runsaasti kiinteyttäviä ja kosteuttavia aineosia, aika paljon samoja raaka-aineita, kuin kasvojen kiinteytystehotipassa Extra Firming Boosterissa. Se on myös todella edullinen siihen nähden miten hyvä koostumus siinä on 150ml tuubi on 45€. Vartalokuorinta Exfoliant Body Scrub 150g 53€, nyt tarjous 42€ on hyvä lisäapu vartalon ihon rypistymiseen. Sitä voi käyttää ihan päivittäinkin suihkuvaahdon tapaan. Kuukauden verran, kun käytät näitä kahta tuotetta, niin eiköhän vaikutusta tule ihan näkyvästikin.

      Inkeri

      Poista
  2. Anonyymi22:25

    Millainen väri tuossa Ultra Sensitive Tintissä on? Onko samanlainen aine, kuin SkinPerfect Primer suojakerroinhan on kummassakin 30. Viisikymppiset lähestyy ja kauhukseni huomaan, että ihoni on kesän jäljiltä ihan kirjava. Harrastan pihahommia ja suojautuminen on ollut vähän sitä sun tätä.
    Juhlat on lokakuun alussa eli tässä olisi pari kuukautta aikaa hoitaa ihoa. Ehtiikö siinä ajassa mitään tekemään? Kannattaako enää tässä vaiheessa kesää aloittaa edes aurinkovoiteen käyttöä, kun vahinko on jo tapahtunut? Miten pian teiltä saa Nanolift hoitoajan, kun kesäloma alkaa nyt ja pääsen tulemaan koska vaan? Osaatko yhtään arvioida miten monta kertaa pitäisi hoitoa tehdä ennen, kuin mitään tulosta näkyy ja montako kertaa edes ehtii tehdä lokakuuhun mennessä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan varmasti ehdimme saamaan näkyvää tulosta aikaan lokakuuhun mennessä. Ehdimme hyvin tekemään kolmen kerran sarjahoidonkin. Nyt ajanvaraustilanne on sellainen, että tämä viikko on täynnä ja ensi viikolla on pari aikaa sekä minulla, että Marilla. Loppukuussa onkin vapaata enemmän, mutta soita mahdollisimman pian. Ja olkaa nopeita muutkin, jotka mielitte kasvohoitoa elokuun alkupuolella.
      Aurinkosuojaa kannattaa ilman muuta käyttää loppukesän, vaikka ei sitä alkukesänä olisi laittanutkaa. Jokainen säteilytippakin mikä jää iholta pois on pelkkää plussaa. Solar Sensitive tint ja SkinPerfect Primer ovat täysin erilaisia aineita, vaikka suojakerroin on sama eli 30. Solar Sensitive Tint on kosteusvoide minkä raaka-aineista tulee kevyt väri. Se on aivan aavistuksen omainen ja tasoittaa hiukan. SkinPerfect Primer on meikinaluspohjuste, joka samalla hoitaa ja siloittaa ihoa. Se laitetaan aina kosteusvoiteen päälle ja sen väripigmentti on tarkoitettu tasoittamaan ihon omaa väriä. Sekin väri on kevyt, mutta kuitenkin sillä voi korvata meikkivoiteenkin.

      Inkeri

      Poista
  3. Anonyymi00:35

    Olen kuivaihoinen kuusikymppinen ja ihoani on jo pariin kertaa jäädytetty aurinkokeratoosin takia. Olen nyt kuitenkin syyskuussa lähdössä kolmeksi viikoksi Kreetalle vaeltamaan ja kysyin ihon suojaamisesta.
    Olen koko kesän käyttänyt Solar defence boosteria ja olen ensin laittanut Intensive balancen ja boosterin päälle. Se on toiminut ihan hyvin näin, mutta tiedän Kreetalla olevan tosi kuuma ja hiki on pinnassa koko ajan. Ajattelenkin, että jättäisin tämän Intensive voiteen pois kokonaan, mutta voiko Solar boosterin laittaa suoraan iholle? Voisitko suositella, jonkun ohuen kosteuttavan aineen, joka sopisi sen alle?
    Onko After Sun Repair vielä valikoimissa, koska oma tuubini on lopuillaan ja se on ihana kesän vartalovoide?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuivalle iholle suosittelen, että Solar Defence Boosterin alle kannattaa laittaa joku lisäkosteutus. Olet ihan oikeassa, että yli kolmenkymmenen asteen helteessä ja liikkuessa iho hikoaa sen verran ettei Intensive Moisture Balance ole silloin paras mahdollinen. Suosittelisin aamuisin pesun jälkeen ensin Skin Hydratant Boosterin ja sitten vasta Solar Defence Boosterin. Päivän mittaan Solar Defence Boosteria kannattaa lisätä 5-6 tunnin välein. Silloin, kun ihossa on jo solumuutoksia ei voi olla ylivarovainen.
      Skin Hydratant Boosteria voit käyttää aamuin ja illoinkin, mutta tehokkaampi yhdistelmä olisi, jos käytät iltaisin Multivitamin Power Serumin. Se on tarkoitettu nimenomaan korjaamaan UV-säteilyn haittoja. Sen päälle voit yöksi laittaa Intensive Moisture Balancen. Näillä tuotteilla pääset pitkälle syksyyn, ainakin lokakuun puoleen väliin ja sitten voitkin siirtyä jo talvisimpiin tuotteisiin.

      Inkeri

      Poista
  4. Anonyymi00:41

    Onko Solar Defence Boosterista ja muista aurinkorasvoista tulossa vielä tänä vuonna tarjouksia?

    Iitu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minun tiedossani ei ainakaan ole, että aurinkotuotteista tulisi vielä tänä vuonna tarjouksia. Selvittelen tämän viikon aikana voiko PR-Cosmetic jo kertoa mitä tarjouksia loppuvuoteen tulee. Kerron niistä heti, kun saan itse tietoa.

      Inkeri

      Poista
  5. Anonyymi22:21

    Minulta on jo pariin kertaan jäädytetty tyvisolusyövän alkua ja taas odotan syksyksi kutsua tarkastukseen. Keväällä ihotautilääkäri suositteli Dermalogican Solar Defence Boosterin aurinkosuojavoiteeksi. Olenkin sitä käyttänyt ja tilasinkin sen teidän netistä. Miten pitkään jatkan tällä viidenkympinsuojalla, kai jo lokakuussa aurinko on aika vähäistä. Tämä pullo riittää varmaan ainakin elokuun loppuun, niin kannattaako samaa ostaa lisää?
    Miellyin kovasti tähän suojarasvaan ja näytteetkin tuntui oikein hyviltä. Voisinkin siirtyä ihan kokonaan näihin tuotteisiin, mutta en oikein tiedä mitä hankkia. Yleensä en käytä, kuin saippuaa ja kosteusvoidetta. Olen 63v ja en käytä meikkiä, enkä yleensäkään kosteusvoidetta kummempia aineita. Olisin iloinen, jos viitsisit kertoa mitkä aineet tarvitaan välttämättä.

    VastaaPoista
  6. Mukavaa, että olet tykännyt Dermalogican tuotteista. Olet tehnyt hyvän valinnan, koska Solar Defence Booster on Suomen markkinoiden paras aurinkosuoja.
    Suosittelisin, että jättäisit saippuan pois kasvojen pesusta, koska se kuivattaa ihoa todella paljon. Jos kuitenkin haluat saippuan kaltaisen pesuaineen suosittelen sinulle Special Cleansing Gelin. Se ei missään tapauksessa kuivata, mutta käyttäytyy samoin, kuin nestesaippua. Se on nyt myös tarjouksessa, iso puolenlitran pullo maksaa 48€, kun normaalihinta on 60€. Puolenlitran pullosta käytät 4-6 kk. Kosteusvoide mitä voit käyttää yötä päivää on Intensive Moisture Balance, se on täyteläinen, mutta hyvin imeytyvä voide.
    Silloin, kun ihossa on jo ollut selviä auringon aiheuttamia muutoksia, niin suojautuminen jatkuvasti on järkevää. Lokakuussa meidän ilmastossa riittää kolmenkympinkin suojakerroin, mutta ei tuo viisikymppinenkään ole mitenkään pahasta. Viisainta olisi hankkia uusi pullo Solar Defence Boosteria ja syksyn pimetessä käyttää sitä sekoittamalla Intensive Moisture Balancen joukkoon. Näin siitä tulee noin kolmenkympinsuoja. Heti, kun tulee lumi maahan ja aurinko säteilee myös lumesta kannattaa käyttää sitä viisikymppisenä suojana. Suojavoiteita ei kannata yhtään säästellä, koska se on halpa henkivakuutus.

    Inkeri

    VastaaPoista