maanantai 26. elokuuta 2013

Ikääntymisen ihanuus ja kurjuus

Ikä ja vanheneminen on tyypillinen puheenaihe asiakkaiden kanssa. Tietysti olen keskustellut siitä koko kolmekymmentäkolmevuotisen urani ajan, mutta vasta itse täytettyäni viisikymmentä asiaan on tullut syvällisempiä näkökohtia.

Olen ymmärtänyt senkin, että ulkonäkö on ihmiselle aina merkittävä asia, vaikka ikää olisi 98v. Sitä vielä nuorempana luuli ettei ulkonäöllä ole enää väliä, kun on kahdeksankymmentä ja muutenkin raihinainen. Työurani aikana suhde ikään on myös muuttunut. Kahdeksankymmentäluvulla oli ihme, jos joku yhdeksänkymppinen tuli hoitoon ja nykyään se on arkipäivää. Tämän päivän kahdeksankymppiset ovat yhtä aktiivisia, kun kuusikymppiset parikymmentävuotta sitten. Itselläni on useita vakioasiakkaita, jotka ovat täyttäneet kahdeksankymmentä. Heille tehdään ajanvarauksia sen mukaan milloin on lähtö risteilylle, milloin kaupunkiloma Roomassa tai juhlailta oopperassa. Tai vaikka kahdeksankymppinen istuisi pyörätuolissa kotonaan hän ei halua näyttää vanhemmalta, kuin muutkaan saman ikäiset. Ulkonäkö ei missään tapauksessa ole sivuseikka, vaikka ikää ja vaivoja olisikin.

Hyvin monet aloittavat säännölliset kasvohoidot jäätyään osa-aikaeläkkeelle, tai kokonaan eläkkeelle. Silloin on itselle aikaa ja halutaan pitää kiinni omasta terveydestä ja hyvinvoinnista. Se ei ole mitään menetetyn nuoruuden etsimistä, vaan tapa viettää laadukasta elämää. Kosmetologin hoidoilla ei voi vanhenemista pysäyttää eikä kosmetologi saa millään kasvohoidolla samaa aikaiseksi, kuin plastiikkakirurgi. Kasvohoidoilla voi vanhenemista hidastaa huomattavasti ja hyvin hoidettu ryppy näyttää aina paremmalta, kuin hoitamaton. Meidän hoitovalikoimasta Nanolift kasvohoito (112€)on kaikista tehokkain ja siihen hoitoon tulee kaikki mitä yhdellä kertaa voi iholle tehdä. Sen lisäksi se on aina varmasti yksilöllinen, koska kaikki vaikutusaineet sekoitetaan asiakkaan ja hoitotarpeen mukaan.

Sillä, että näyttää hyvältä on suuri merkitys ihmiselle silloin, kun alkaa olla jatkuvia kipuja ja särkyjä. Olisi masentavaa, jos peilistä katsoisi ihan ränsistynyt ja ikäloppu sukupuoleton olento. Tämän olen ymmärtänyt vasta oman ikäni karttuessa. Nainen haluaa näyttää naiselta koko ikänsä ja kaiken ikäisille tuottaa mielihyvää huoliteltu ulkonäkö. Sillä pystyy estämään myös masentumista. Ruumiin kunnossa on iän myötä paljon sellaisia asioita joille ei, vaan voi mitään. Jokaista kahdeksankymppistä kolottaa jostain ja moni asia on jo rajoittunut. Silloin kannattaa panostaa siihen hyvinvointiin ja terveyteen mitä voi vielä ylläpitää. Se kannattaa aloittaa myös ajoissa, yleensä kuusikymppisenä alkaa ihmisen viimeinen kolmannes elinvuosista. Sen elämän vaiheen laatu ja elämän ilo on suorassa suhteessa siihen miten itse hoitaa omaa hyvinvointiaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti