maanantai 30. syyskuuta 2013

Itsensä hoitaminen helpottaa masennusta

Mitä vanhemmaksi tulen sitä helpommin huomaan pimeyden aiheuttavan alakuloa ja ahdistustakin. Olen alkanut inhota syksyn märkiä, pimeitä päiviä ja nehän ovat vasta aluillaan. Ikä kuitenkin on opettanut kuuntelemaan itseään ja olen oppinut olemaan pelkäämättä masennusta. Ilman masentumista ei synny mitään uutta, eikä ihminen opi mitään.

Tietysti lievä alakulo on ihan eri asia, kuin sairauden kaltainen syvä masennustila. Siihen tarvitaan lääkärin hoitoa ja syvällistä paneutumista. Kerron nyt ihan tavallisesta pimeänajan lievästä alavireydestä minkä kokee todella moni suomalainen. Tosin tänäkin syksynä on muutama asiakas innoissaan todennut, että syksy on ihanaa aikaa, kun saa pukeutua suurin villapaitoihin, polttaa kynttilöitä ja käpertyä sohvannurkkaan sateen ropistessa. Suurin osa asiakkaistani on kuitenkin ihan toista mieltä ja kokevat talven ahdistavana. Masennus nousee puheenaiheeksi monen kanssa mitä pidemmälle talvi edistyy. Todella moni sanoo kasvohoidon olevan todella tarpeellinen katkos arkirutiineihin juuri talvella. Muutama on jopa sanoneet, että Nanolift sarjahoito marraskuussa on ollut heille masennuksen karkoitus konsti.

Itsekin käytän sitä konstia, että yritän kerätä tähän ajankohtaan paljon mukavia tapahtumia. Yritän siis torjua oikein tietoisesti pahaamieltä ja aloitan sen jo nyt, kun ei pahin ajankohta ole vielä. Itselleni hieronnat, kylpylässä käynti ja teatteri ovat ilahduttavia asioita. Suosittelisinkin kokeilemaan, vaikka kasvohieronta sarjahoitoa talveen. Ihollehan se tekee todella hyvää, mutta ennen kaikkea se on mukava katkos arkipäivään. Tuollaisessa kasvohierontahoidossa menee aikaa tunnin verran ja sen hinta on noin 65€. Ihon kannalta tehokasta olisi tehdä kolmen, tai viiden kerran sarja viikon, tai kahden välein. En missään nimessä tyrkytä kosmetologia terapioimaan asiakasta, vaan tekemään sitä mitä hänen työhönsä kuuluu. Monesti toisen ihmisen kosketuksella on parantava vaikutus. Usein myös ostetaan lahjakortteja kasvohoitoon silloin, kun läheisellä ihmisellä on surua, tai muuten ahdistava elämäntilanne. Siinäkin korostuu kasvohoitojen monipuolinen vaikutus, eikä henkinen mielihyvä ole ollenkaan vaikutuksista vähäisin.

1 kommentti:

  1. Anonyymi13:04

    Kirjoitat taas viisasta asiaa. Masennus on vakava juttu ja siitä ei uskalleta juurikaan puhua, vaikka se osuisi omallekin kohdalle. Olen vuosia sitten kokenut rajun masennuksen lääkehoitoineen ja nyt yritän kaikin keinoin välttyä siltä. Tunnistan itsessäni joka syksy oireet ja siksi lähdenkin etelään aina marraskuussa. Säästän kesälomani siihen, koska valon tarve on silloin suurin. Käyn myös teillä ja olen näitä Nanolift sarjahoitojakin ottanut joka talvi. Myös Henna teidän naapurirapusta hoitaa minua hieronnalla ja intialaisella päänhieronnalla. Silloin, kun viikossa on muutakin tiedossa, kuin pelkkää arkitouhua ja jaksaa herätä aamuunkin paremmin.

    VastaaPoista