torstai 31. lokakuuta 2013

Ärsyyntyneet silmät

Minusta tuntuu, että kaikki yli viisikymppiset asiakkaani valittaa ärtyneitä silmiä näin talvella. Meidän järkyttävän kuiva sisäilma ja työpaikkojen monenlaiset ilmastoinnit kuivattavat ja ärsyttävät herkkää silmän limakalvoa. Estrogeenin väheneminen elimistössä vaikuttaa ensisijaisesti limakalvoihin ja silmät oireilee yleensä helpoiten.

Silmien ärtyminen on ollut minullekin omakohtainen ongelma, mutta olen oppinut taiteilemaan sen kanssa. Nämä minun konstini ovat ihan maallikon neuvoja joten harkitkaa tarkkaan noudatatteko niitä. Omat silmäni ärtyy ja tulehtuu aina lentokoneessa ja se on pilannut monta lomareissua. Aikoinani, kun olin lapsettomuushoidoissa, niin ne vaikutti silmiini todella paljon. Lapsettomuushoidoissahan alkuvaiheessa pudotetaan oma estrogeenin tuotanto ihan nollille eli vaihdevuositilanteeseen. Se kuivattaa silmien limakalvon tosi nopeasti ja sen kyllä huomasin. Silmälääkäri kertoi jälkikäteen ettei lapsettomuushoitojen aikana saa käyttää piilolinssejä, koska ne ärsyttää ja hiertää ohentunutta silmänpintaa. Arvatkaa kertoiko kukaan tuota neuvoa ennen, kuin se oli liian myöhäistä.

Omat silmäni olivat todella tulehtuneet, kuivat ja kipeät yhden talven. Silmänympäryksetkin meni rikki, kun käytin niin paljon erilaisia lääketippoja silmiin. Silloin emme vielä käyttäneet Dermalogican tuotteita eikä niitä Suomesta saannutkaan, joten en tiedä olisiko niistä ollut luomille apua. Ravasin silmälääkärissä varmaan kerran kuussa ja kokeilin kaikki mahdolliset tökötit. Rikkoutuneeseen silmäluomeen käytin lääkärin määräämää kortisonigeeliä, joka ei yhtään auttanut. Nuo silmärasvat oli ihan kamalia, kun silmä oli niin rasvainen ettei nähnyt lukea. Olen koko elämäni tottunut lukemaan joka ilta ennen nukahtamista. Oli tosi tyhmää maata ja odottaa unen tuloa, kun ei pystynyt lukemaan.


Sitten päätin hoitaa jutun omalla tavallani ja ostin apteekista Lecroryl 40 mg silmätippoja, jotka on tarkoitettu allergisille silmille. Minulla ei ikinä ole ollut allergiaa mihinkään suuntaan, mutta päättelin aineen sisältävän jotain lääkeainetta, joka rauhoittaa ärtynyttä silmän limakalvoa. Aloin laittamaan kolme kertaa päivässä Lecroryliä ja pari kertaa päivässä tavallista keittosuolaliuosta. Silmävaivani parani viikossa ja silmäluometkin alkoi rauhoittua, kun en koko aikaa käsitellyt silmäluomia. Tätä systeemiä olen toistanut kymmenisen vuotta aina, kun silmät tuntuvat kipeiltä. Tuo Lecroryl on reseptivapaa silmätippa ja keittosuolaliuosta saa apteekista myös. Keittosuolaliuos eli NaCl on samanlainen aine, kuin silmän oma kyynelneste ja se helpottaa kuivia silmiä. Mehän käytämme tuota keittosuolaliuosta silmien huuhtomiseen kestovärjäyksen jälkeen ja siinäkin se toimii oikein hyvin.

Silmänympärysvoiteena ärsyytyneille luomille on ehdottomasti paras tuo uusi Ultrasmoothing Eye Serum. Se on hiukan lääkemäisen oloinenkin ja rauhoittaa hyvin ohutta, kirvelevää silmänympärysihoa. Silmänympärystää kannattaa alkaa hoitamaan ajoissa jotta voisi ennalta ehkäistä luomien rikkoutumisen ja ärtymisen. Suosittelen kaikille, jotka joutuvat jotain tippoja silmiinsä tiputtamaan ainakin päiväksi Ultrasmoothing Eye Serumia. 

2 kommenttia:

  1. Anonyymi16:36

    Olen kohta kuukauden käyttänyt Ultrasmoothing Eye Serumia ja oikein hyvältä tuntuu, kiitos vaan. Luomillani on melkein joka talvi atooppista ihottumaa ja nytkin jo kutina ehti alkaa ennen, kuin ostin tuon uuden aineen. Se kutina rauhottui muutamassa päivässä ja luomet ovat ihan normaalin oloiset. Olisi ihanaa, jos tuo ihottuma ei tänä talvena tulisikaan. Ainakin tosi hyvältä vaikuttaa nyt.

    Tuula

    VastaaPoista
  2. Hienoa, että sinullakin oli hyvä kokemus Ultrasmoothing Eye Serumista. Tänään näin asiakkaallani ihan poikkeuksellisen hyvän vaikutuksen. Asiakas on yli kahdeksankymmentä ja käyttänyt silmänpainetippoja parikymmentävuotta. Hänellä oli hyvin punakat ja tummat silmäluomet jatkuvasta hoidosta huolimatta. Viimeksi, kun hoidin häntä syyskuussa silmäluomiin oli tulossa hiukan myös kuivuudesta johtuvaa ihottumaa mitä hänellä on ollutkin melkein joka talvi. Hän osti tuon Ultrasmoothing Eye Serumin noin viisi viikkoa sitten ja tänään näin tuloksen. En olisi ikinä uskaltanut luvata sellaista vaikutusta. Silmäluomien väri oli normalisoitunut lähes täysin ja ihottuma oli kokonaan poissa. Ihan superhyvä tulos niin lyhyellä käytöllä.

    Inkeri

    VastaaPoista