lauantai 25. tammikuuta 2014

Pieni suuri asia

Taas kertaalleen huomasin käytännössä miten pienestä voi olla kiinni ihonhoidon hyvä tulos. Tässä myös huomaa miten tärkeää on pitkä hyvä asiakassuhde.

Eräs asiakkaani, joka on käynyt minulla kolmekymmentävuotta oli todella huolissaan ihonsa voimakkaasta kuivumisesta. Hän on kuusikymppinen ja iho on oikein hyvin hoidettu ja perusihotyypiltään kuivaiho. Hän käy säännöllisesti kuuden viikon välein Nanolift kasvohoidossa. Viimeksi marraskuun lopussa iho oli ihan hyvässä kunnossa ja kaikki ok. Nyt, kun hän alkuviikosta tuli huomasin heti, että jotain oli pielessä. Hän alkoi heti puhumaan miten kuivalta iho on tuntunut. Iho oli ollut jo pari viikkoa kiristelevän kuiva ja kuulemma voiteetkaan eivät imeytyneet ja iho vaan hilseili. Huomasin ihan saman ja tilanne oli ihan poikkeuksellinen hänen kohdallaan, en ollut koskaan nähnyt hänen ihoaan niin kuivassa kunnossa. Jonkun uuden asiakkaan kohdalla en sitä olisi hämmästellytkään, koska ensimmäisellä hoitokerralla saattaa näin pakkasella iho olla superkuiva.

Mietimme yhdessä mitä ihmettä oli tapahtunut. Pelkkä pakkanen ei ollut koskaan ennenkään hänen ihoaan kuivattanut vastaavasti. Kotikäytössä hänellä oli Dermalogican hoitotuotteet ja voiteena oli Power Rich. Mitään uutta ja erilaista ei heti hoidon alussa selvinnyt. Se olisi ollut selitys, jos hän olisi ollut kuumeessa, tai saanut jonkun uuden lääkkeen. Kaikki oli kuitenkin, niin kuin ennen. Mietin koko hoidon ajan mielessäni mikä ihmeen syy voi tähän kuivumiseen olla. Pelkkä pakkanen ei riittänyt selitykseksi, koska muina talvina ei ole ollut vastaavaa kuivuutta. Ilmeisesti se mietitytti asiakastakin, koska hoidon loputtua hän kysyi voiko pelkkä puhdistusaineen vaihto vaikuttaa. Häneltä oli loppunut Ultra Calming Cleanser ja sitten hän sai joululahjaksi jonkun muun tuotteen. Asiakas oli noin neljä viikkoa pessyt ihonsa aamuin illoin geelimäisellä pesunesteellä ja tulos oli tässä. Taas huomasin miten suunnattoman suuri vaikutus hyvällä puhdistusaineella on. Koko hoito voi vesittyä, kun puhdistustuote on sopimaton. Mikään hoitovoidekaan ei kompensoi puhdistuksen kuivattavaa vaikutusta.

Asiakas osti Ultra Calming Cleanserin ja öljymäisen tehotipan Overnight Repair Serumin. Nyt sain häneltä sähköpostin, että iho on taas kunnossa. Hän jätti pesugeelin pois ja siirtyi Ultra Calming Cleanseriin, iho kuulemma tuntuu nyt puhdistuksen jälkeen aivan erilaiselta. Näin pieni asia voi vesittää koko hyvän hoidon. Moni säästää pesuaineissa ja mieluimmin ostaa hyviä voiteita. Sekään ei oikein kannata, koska väärä puhdistus voi sotkea koko ihonhoidon. Tässä tapauksessa tuo geelimäinen puhdistus sisälsi saponiineja eli saippuan aineosia ja se liuotti iholta kaiken omankin rasvan pois.


4 kommenttia:

  1. Olen samaa mieltä. Aikaisemmin puhdistin meikit Special cleansing geelillä ja ihoni tahtoi tukkeutua meikkivoiteen käytön seurauksena. Luulin puhdistavani ihoni täysin, mutta ilmeisesti puhdistus ei ollut riittävä. Kosmetologi ehdotti Precleance puhdistusöljyn lisäämistä varsinkin iltaisin rutiineihin ja tukkeutumia ei ole enää ollut. Näyttää olevan merkitystä miten puhdistaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä voi olla kyse myös siitä ettei tuo meikkivoide ole ollut täysin vesiliukoinen. YB:n meikkivoiteet ja Dermalogican meikki lähtee pelkällä Special Cleansing Gelillä, mutta huomattavasti parempi ja hoitavampi tulos tulee, kun käytetään myös Precleansea.
      Olen viime aikoina huomioinut, että monet meikkivoiteet lähtevät todella hankalasti iholta pois. Näen sen kasvohoitojen yhteydessä, kun teen alkupuhdistusta. Ihan kalliissakin meikkivoiteessa on nykyään paljon silikonia, tai sitten jotain muuta eivesiliukoista raaka-ainetta. Ne tekevät meikkivoiteen hyvin levittyviksi ja ihon sileäksi, mutta istuvat ihoon kiinni tosi tiukasti. Ilman Precleansea ne eivät lähde liukenemaan. Mitään varsinaista haittaa ei näistä meikeistä ole ellei iho ole suurihuokoinen ja rasvainen. Precleanse irroittaa vahvankin teatterimeikin ihon pinnasta. Suuriin huokosiin meikkivaluu päivän mittaan ja silloin tarvitaan pehmeä kasvoharja, että huokosten pohjatkin puhdistuu eikä tule tukkeumia. Helpompi olisi käyttää siinä tapauksessa mineraalimeikkiä.

      Inkeri

      Poista
  2. Anonyymi15:29

    Ihon hoidon yhteydessä puhutaan usein kuona-aineista, joita pitäisi jotenkin poistaa. Mitä nuo kuona-aineet ovat? En tarkoita normaalia likaa ja talineritystä, hikoilua, tms. Ihmiset nauttivat erilaisia puhdistuskuurejakin, mutta esim. Akuutin oma lääkäri ihmetteli myös, mitä tuollaiset kuona-aineet mahtavat olla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole pistänytkään merkille, että ihonhoidon yhteydessä puhuttaisiin ihon kuona-aineista, tai että ammattilaiset puhuisivat siitä.
      Ei ihossa ole mitään kuona-aineita, koska tali ja hiki kuuluu ihoon. Tosin monella asiakkaalla on se käsitys, että elimistössä olevat kuona-aineet tulisivat jotenkin ihosta ulos, jonkun puhdistuskuurin ansioista. Tässä ei ole mitään perää. Iho ei ole elimistön puhdistusreitti, vaan maksa, munuaiset ja imurauhaset putsaa elimistöä.
      En ole koskaan nähnyt, että paasto vaikuttaisi mitenkään ihon puhdistumiseen. Taas kerran painotan sitä, että pääasiassa ihoa tukkii ulkoapäin tuleva lika ja se hoidetaan myös ulkoapäin, kosmetiikalla ja kasvohoidoilla.
      Toivottavasti minun omat puheeni hoidon yhteydessä ei aiheuta väärin käsitystä. Kun kerron Nanoliftin turvotusta poistavasta vaikutuksesta, sanon, että myös elimistön kuona-aineita poistuu. Tarkoitan sitä, että kun turvotus on pitkään ollut elimistössä jämähtäneenä siihen on kertynyt maitohappoja yms.muita elimistön normaaleja aineita. Minun pitää olla tarkempi omissa puheissani etten aiheuta väärin käsityksiä. Ihossa ei elimistön fysiologian mukaan ole mitään kuona-aineita ja olen siitä lääkärin kanssa yhtämieltä.

      Inkeri

      Poista