lauantai 29. maaliskuuta 2014

Iho kuntoon sairastamisen jälkeen

Hämeenlinnassa ja kai muuallakin on ollut moneen kertaa flunssaa ja vatsatautia. Mekin sorruimme Marin kanssa petin pohjille mahataudin takia ja se oli tosi harvinaista. En muista, että Mari olisi viidentoistatyövuoden aikana ollut kertaakaan sairauden takia pois töistä. Enkä minäkään ihan yhtenään sairasta, varmaan on yli kymmenenvuotta aikaa, kun viimeksi olen joutunut asiakkaita siirtämään.

Kyllä oli ränsistynyt olo ja ulkonäkö, kun vuorokauden tyhjennyskuurin jälkeen katsoin peiliin. Iho oli ihan rutikuiva ja hilseilevä. Olin niin huonovointinen, kun tulin kotiin, että viimeisillä voimilla pesin meikit pois ja sipaisin Intensive Moisture Balancea. Siinä kohtaa ei ihonhoito ollut ensimmäisenä mielessä. Kuume pahiten kuivattaa ihoa ja minäkin hikoilin ja palelin vuoronperään. Kissat olivat ihania hoitajia, kun ne palelukohtauksen aikana työnsivät lämpimät kroppansa minuun kiinni. Ennenkin olen huomannut, että kissat ovat tosi empaattisia, kun jompikumpi meistä on kipeänä.

Ensimmäiseen suihkuun pääseminen teki taivaallisen olon. Kuorinta on iholle ihan pakko tehdä, jotta saisi mitään imeytymään ihoon. Ihollani oli ihan karkea paksu kerros kuollutta solukkoa, minkä ihan kunnolla tunsi käsiinsäkin. Multivitamin Thermofoliant ( 75ml, 82€) on nopea konsti poistaa tehokkaasti ylimääräinen solukko. Sen jälkeen laitoin Multivitamin Power Recovery Masquen ( 75ml, 69€) ja annoin sen imeytyä puoli päivää. Tuon suihkureissun jälkeen iskikin sellainen väsymys, että nukuin Multivitamiininaamion kanssa useamman tunnin.

Iltapäivällä pesin naamion pois ja pyyhin ihon Daily Resurfacer ( 35kpl,113€) kuorinta ja hoitotassulla. Sen päälle laitoin Intensive Moisture Balancen ja Barrier Repairin ( 50 ml, 62€) ja ne saikin jo olla yön yli. Silmän ympärykset oli myös tosi kuivat, silmät valui sairastaessa paljon vettä joka jäi pyörimään silmäkuopissa ja luomilla, kun nukahti. Niitä joudun hoitamaan vielä pitempäänkin, mutta UltraSmoothing Eye Serum tuntui tosi hyvältä, kun se tuntuu niin viileältä. Olen laittanut useampaan otteeseen päivän aikana tätä silmänympärysgeeliä, niin luomien normaalitilanne alkaa palautua.

Nämä ohjeet päätee ihan kaikille, koska kuumeen ja sairastamisen vaikutukset ovat kaikilla lähes samoja. Sitten parin päivän kuluttua rasvainen iho voi alkaa oireilla finneillä ja näpyillä mikä on jälkitila ihon epätasapainosta. Siihen sitten tarvitaan ihan omanlaista hoitoa eri ihotyypeille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti