lauantai 1. maaliskuuta 2014

WOW-dieetti

Olen useampaan kertaan kauhistellut millaisia humpuukihoitoja ja outoja menetelmiä nykypäivän elämässä on. Nyt luin erästä naistenlehteä 90-luvulta ja täytyy todeta, että on niin humpuukeja ollut ennenkin.

Lehdessä oli artikkeli amerikkalaisen lääkärin kehittämästä WOW-dieetistä. WOW tulee sanoista walk, orange ja water eli kävely, appelsiini ja vesi. Tämä hänen kehittämänsä WOW menetelmä laihduttaa 0,5 kg päivässä. Jos ihmisellä on 10kg ylipainoa tarvitaan kaksikymmentä WOW päivää ja ongelma on hoidettu. WOW päivät ei tarvitse olla peräjälkeen, vaan voi pitää esimerkiksi joka toinen sunnuntai tällaisen päivän ja laihtuminen on helppoa. WOW päivänä pitää kävellä vähintään kolme tuntia, vaikka tunti aamulla, tunti päivällä ja tunti illalla. Päivän aikana ei saa syödä muuta, kuin appelsiineja ja niitä pitää syödä vähintään kuusi ja kuorineen. Sen lisäksi juodaan vettä vähintään kolme litraa. Kysyn vaan kuinka moni pystyy syömään appelsiinista kuoretkin. Johan siitä saa kasvinsuojelumyrkyistä itsensä kipeäksi. Kuinkahan moni yritti edes noudattaa tällaista dieettiä.

Samassa lehdessä kertoi eräs sen ajan julkkisrouva kananmuna-valkoviinidieetistään. Hän oli päättänyt kesäloman aikana laihtua ja koska kesämökki oli saaressa missä ei kauppoja ollut ei tullut myöskään houkutuksia. Loma oli jutun mukaan mennyt oikein hyvin. Hän oli ollut pienessä hiprakassa monta viikkoa, mutta paino ei ollut pudonnut. Sitä vastoin puoliso oli laihtunut, kun hän souti joka päivä mantereelle hakemaan lisää valkoviiniä.

Ehkä 90-luvun erikoisuus oli nämä kummalliset dieetit ja nyt 2010-luvulla ruokailuun ja liikuntaan on tullut järkeä, mutta plastiikkakirurgia on puolestaan mennyt överiksi. 

3 kommenttia:

  1. Anonyymi10:08

    Kysymykseni ei liity kyllä aiheeseen mitenkään mutta osaisitko valottaa minulle mitä eroa on dermalogican ja execuviancen tuotteilla, jos tunnet jälkimmäisenkin sarjan? Entä miten iho kannattaa suojata saunassa kun on nenänpielissä alkavaa couperosaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä couperoosasta kärsivänä käytän saunassa climate controllia ja hyvin on suojannut. Inkerin postauksessa Aino-Kaisa Saarisesta oli myös vinkki, että hän laittaa saunaan suojaksi barrier repairin. Nyt kysyisin, että onko se myös hyvä vaihtoehto?

      Poista
  2. En lähde vertailemaan eri sarjoja, koska en tunne muita sarjoja niin hyvin. Yleisin ero Dermalogican ja muiden hoitosarjojen välillä on se, että Dermalogica ei sisällä hajusteita, väriaineita eikä mineraalirasvoja. Kun Dermalogica tuli Suomeen joskus 15v.sitten se oli ainoa sarja, joka ei sisältänyt näitä edellä mainittuja aineita. Nykyään ehkä 10% kosmetiikasta on vailla näitä aineita. Ihon hoidon kannalta oli totaalinen muutos saada käyttöön tuotteet ilman mineraalirasvoja. Hajusteet ja väriaineet ehkä antaisinkin anteeksi, mutta mineraalirasvoja en enää käyttäisi.

    Sekä Climate Control, että Barrier Repair ovat hyviä suojaamaan ihoa saunassa. Jos on vain muutama kohta, mitä halua suojata Climate Control Stick toimii siinä. Sitten kun iho on kauttaaltaan ohut, kuiva ja rasittunut Barrier Repair on parempi koko kasvoille. Vartalon kuivia läiskiä atoopikollakin voi suojata jommalla kummalla.
    Sellaisille asiakkaille, jotka saunovat joka päivä suosittelen Barrier Repairia koko kasvoille ja kaulalle.

    Inkeri

    VastaaPoista