maanantai 31. maaliskuuta 2014

Youngbloodin meikeissä yhdistyy huippulaatu ja tyylikkäät värit

Eilen julkaistu kirjoitukseni meikeistä sai aikaan mielenkiintoisia kommentteja ja kysymyksiä, sekä hiukan virheellistäkin tietoa. Ajattelin tehdä ihan oman jutun tästä meikkisarjasta ja siitä miksi olen juurin tähän päätynyt.

Viitisentoistavuotta sitten koko meikkimaailma uudistui mineraalipigmenttien ansiosta. Se oli totaalinen muutos meikkien väreissä ja raaka-aineissa ja sen jälkeen ei kosmetologit koskeneetkaan synteettisiin meikkeihin. Itse siirryin Dermalogican ihonhoitosarjaan 1990-luvun lopulla ja meille tuli ajankohtaiseksi etsiä uusi meikkisarja. Dermalogicahan on tehnyt viisaan valinnan ja keskityy ainoastaan ihonhoitotuotteisiin. Dermalogicalla on ainoastaan kaksi meikkituotetta eli värillinen päivävoide Sheert Tint ja meikkivoide Cover Tint. Sivumennen sanoen Dermalogican meikkivoide oli markkinoiden ensimmäinen täysin mineraalipigmenttinen meikkivoide. Suomessa ei ollut 90-luvun lopulla montaakaan mineraalimeikkisarjaa joista valita ja itse päädyin Jane Iridale meikkeihin. Aika pian huomasin, että Iridalen meikkien värit olivat liian tummia ja voimakkaita meidän asiakkaille. Heidän pakkausten laatu ei myöskään vastannut odotuksia ja ne rikkoutuivat ihan liian pian.

Sitten Suomen markkinoille tuli amerikkalainen Youngblood mineraalimeikkisarja. Sen oli suunnitellut meikkitaiteilija Pauline Youngblood, jonka äiti oli norjalainen. Youngbloodin meikeissä on paljon värejä pohjoismaalaisia varten ja siinä on huomioitu myös yli viisikymppisten mieltymykset. Aika moni Dermalogican kosmetologi siirtyi Youngbloodin käyttäjäksi minun mukana. Viimeistään siinä vaiheessa, kun Suomen Astma-ja Allergialiitto päätyi ainoana meikkisarjana suosittelemaan Youngbloodia jokainen vakuuttui sen laadusta. Olemme nyt käyttäneet YB:tä yli kymmenenvuotta ja olemme siihen todella tyytyväisiä.

Sitten vielä muutama juttu meikkituotteiden nimien valinnasta. Käytännön ongelma nimien valinnassa on se, että meikkipakkaus on hyvin pieni ja nimen pitää kauniisti mahtua siihen. Nimi ei siis saa olla kovin pitkä. Eri väreillä taas on joko nimi, tai numero. Nykyään suositaan nimiä, koska ne hiukan antaa mielikuvia väristä ja houkuttelevat ostamaan. Nimien valinnoissa käytetään monenlaisia systeemejä. Yhtenä kesänä YB:n kesämeikin innoittaja oli Marokko. Värisävyt olivat tiilensävyjä, oransseja ja Saharan hiekanvärejä. Silloin niminä oli Casablanca, Tangier, Marrakech ja Kasbah, jotka ovat Marokon kaupunkeja ja paikkakuntia. 

2 kommenttia:

  1. Myrna20:18

    Olen ollut useita vuosia Youngbloodin meikkien vannoutunut käyttäjä. Olen ollut aina hyvin allerginen ja minulla oli pitkään kausi etten voinut mitään silmämeikkiä käyttää. Sitten eräässä Allergialiiton tilaisuudessa kerrottiin Youngbloodista ja sen jälkeen en ole muuta ostanut. YB:n ripsiväri on ainoa mikä sopii minulle, kaikista muista silmät kirvelee ja vetistelee. Kannattaa muidenkin herkkäsilmäisten kokeilla.

    VastaaPoista
  2. Monet allergiset asiakkaani kertoo ihan samaa. Hyvä, kun löytyy edes yksi meikkisarja, jota pystyy käyttämään.

    Huomioikaa, että tänään ovat helmi-maaliskuun tarjoukset viimeistä päivää voimassa. Vielä ehtii tekemään tilausta verkkokaupasta ja yli 100€ ostoksesta saa lahjaksi Hydratant Trio pakkauksen, jonka arvo on 57€.

    Inkeri

    VastaaPoista