maanantai 16. kesäkuuta 2014

Kevyet kesäjalat

Emme enää tee jalkahoitoja, koska olemme erikoistuneet kasvohoitoihin ja Dermalogicaan ja emme enää ehtisi tehdä muita hoitoja. Jalkahoidot lopetin 2000-luvun alussa ja siihen mennessä olin tehnyt noin 20.000 jalkahoitoa. Väitän siis tietäväni jotain jalkojen hoidosta. Siksi olenkin hyvin huolissani suomalaisten jaloista, koska niitä hoidetaan todella huonosti. Pieni osa naisia huolehtiin hyvin jalkojensa kunnosta, mutta suurin osa ihmisistä ei välitä niistä yhtään.

Jalkahoito on hyvin tärkeä osa ihmisen terveyden hoitoa. Se on täysin verrattavissa hampaiden hoitoon. Myös jaloista voi lähteä moni vakava sairaus ellei sitä huomata ajoissa. Tutkimusten mukaan noin puolet amputaatioista olisi voinut ennalta ehkäistä hyvällä jalkahoidolla. Sama pätee ruusuinfektioon, jos rikkinäinen varpaan väli, tai muu bakteeriportti löydetään ajoissa ei ruusu ehdi iskemään. Jokaisen aikuisen pitäisi käydä jalkahoidossa pari kertaa vuodessa, jotta jalkojen yleistilaa voitaisiin seurata. Diabeetikoille ja yli seitsemänkymppisille suosittelen jalkahoitoa vähintään joka toinen kuukausi.

Jalkoja pitää hoitaa myös kotona ja sekin laiminlyödään valitettavan usein. Pikatehohoito jaloille on kuorinta ja rasvaus. Jalkoja pitää rasvata joka ilta, että iho pysyy kunnossa ja ehjänä. Meillä on myynnissä CCS:n erikoisjalkavoide ( 175ml, 17€), joka on alunperin tehty diabeetikoille, mutta on erinomainen kaikille muillekin. Se on hyvin täyteläinen ja hoitava ja lisäksi se parantaa verenkiertoa. Suihkun, tai saunan yhteydessä jalat kannattaa kuoria Dermalogican Exfoliant Body Scrubilla ( 51€). Parasta olisi ensin liottaa jalat lämpimässä vedessä johon on lisätty Dermalogican suihkuvaahtoa Body Washia. Näin kuollut solukko pehmenee ja lähtee hyvin irti kuorinnalla ja raspauksella. Jalkoja pitää käsitellä hellävaroen ja raspaukseen saa käyttää ainoastaan hiekkapaperiraspia. Kuorinta-aineen käyttö on hellävaraisempaa ja se samalla hoitaa ihoa.

Kuorinta aineella hierotaan ihan koko jalka läpi myös varpaan välit on hyvä kuoria. Aina pitää tarkistaa ettei varpaan välit haudu rikki, koska se on vaarallinen asia koko terveydelle. Meillä on myynnissä tehokasta Camillen ( 21€) talkkia, joka estää hautumista. Apteekista saa ilman reseptiä DactaCort sienilääkettä, jota kannattaa käyttää ihan ennalta ehkäisynä, jos on taipumusta varpaan välien hautumiseen. Helppo ja nopea jalkavoide on tarjouksessa oleva After Sun Repair ( 53€, NYT TARJOUS 39€) se imeytyy nopeasti, viilentää ja poistaa turvotusta. Talvella se on liian kevyttä, mutta näin kesällä loistojuttu. Se myös estää säärten ihon hilseilyä ja kuoriutumista. Ota näistä neuvoista vaari ja älä laiminlyö jalkojasi.

4 kommenttia:

  1. Anonyymi09:09

    Harmi, kun lopetit jalkahoidot, vaikka ymmärrän hyvin ettei kaikkea voi tehdä. Olet niin hyvä kasvohoidontekijäkin. En ole sen jälkeen kunnon jalkahoitoa saanut, kun sinun tekemäsi oli.

    VastaaPoista
  2. Vertaus hammashoitoon on minusta enemmän kuin oiva. Yksi hyvinvointiyhteiskunnan merkeistä on juurikin suun ja jalkojen terveys.

    Ystävättäreni joka tekee jalkahoitoja on kertonut että suurin osa nuorten naisten jalkaongelmista ei suinkaan liity hygieniaan vaan huonoihin ja vääränlaisiin kenkiin. Vaikka jaloista muuten pidettäisiinkin huolta, saatetaan käyttää joko materiaaleiltaan huonolaatuisia kenkiä tai sitten fysiologialle haitallisia (lähinnä liian korkeita) korkokenkiä.

    Diabeetikot voivat kysyä lääkäriltään tai diabeteshoitajaltaan lähetettä jalkahoitoon. Ainakin pääkaupunkiseudulla on tarjolla koulutetun jalkahoitajan palveluita diabeetikoille. Tuosta hoitovälistä en osaa sanoa että kuinka usein tuota etua saa käyttää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Diabeetikot ovat tuon jalkahoidon suhteen aika eriarvoisessa asemassa riippuen asuin kunnasta. Joissakin kunnissa jalkahoitoja ei saa ollenkaan, joissakin kerran vuodessa ja joskus jopa joka toinen kuukausi eli kuusi kertaa vuodessa.

      Olen aivan samaamieltä näistä kengistä. Suurin osa jalkavaivoista tulee vääristä kengistä. Suurten ikäluokkien naiset kärsivät pysyvistä jalkavaivoista 50-luvun piikkikärkien ja naulakorkojen takia ja vaivat vaan pahenee iän myötä. Monella varpaat ovat ihan vinksin vonksin, kun ne ovat väkisin ängetty liian kapeisiin kenkiin. Mietin usein jalkahoitoja tehdessäni, että miksi meillä länsimaissa kauhistellaan kiinalaisnaisten typistettyjä jalkoja. Meillähän naiset tekevät sen itse ja ihan vapaaehtoisesti. Seurauksena on vasaravarpaita, vaivasenluita, känsiä ja monenlaista kipua ja tulehdusta. Kyllä naisten pitäisi armahtaa itseään eikä kiduttaa itseään muodin oikuilla.

      Inkeri

      Poista
  3. Anonyymi16:19

    Diabeetikon maksusitoumus riippuu jalkojen riskiluokituksesta ja sen mukaan kunnat antavat maksusitoumuksia.
    Raspausta suositellaan vain kerran pari kuussa ja todellakin kuivaan jalkaan eikä minkään jalkakylvyn jälkeen. Kuivasta jalasta saadaan muutamalla kevyellä vedolla kuollut solukko pois kun taas jalkakylvyn jälkeen raspataan liikaa. Diabeetikolle ei suositella jalkakylpyjä ollenkaan. Samoin ei lämmittäviä tai viilentäviä jalkavoiteita.

    VastaaPoista